Chicken tikka masala
Готуємо на вогні

Рецепт до передачі МАНГАЛ

Страва з Англії, яка смакує і називається по-індійськи, а ми з Тарасом Гавриком ще й поєднали її з тайськими інгредієнтами. І то все на Винниківському озері біля Львова. Чому би ні? Страва дуже смачна, гостренька і екзотична, а робиться так просто, що ми ще й встигли спекти індійський хліб Naan. yeah man :)

Що треба (на чотири порції)?

Для шашликів:

300 г курячої грудинки
2 столові ложки соєвого соусу
1 ст. л. йогурту

Для  соусу
1 ст. л. олії
2 помідори, порізаних кубиками
1 цибуля, порізана кубиками
1 ст. л. жовтої пасти карі (Thai Curry)
200 мл несолодкого кокосового молока
200 мл  кип’яченої води або курячого бульйону
2 ч. л. соєвого соусу
Свіжа кінза
1 лайм

Хліб Naan
1 горнятко муки
¼ горнятка йогурту
¼ горнятка гарячої води
Оливкова олія
сіль

Як робити?
Курячу грудинку порізати на кубики прибл. 3-5 см. (можна відрізати кілька тонких слайсів курки, щоб додати одразу в соус). Змішати із соєвим соусом та йогуртом і помістити у цупкий пластиковий пакет. Витиснути максимально повітря, зав’язати і помістити у холодильник на ніч. Таким чином, маринад не буде стікати (як у мисці), і м’ясо весь час буде повністю накрите маринадом.

У великій пательні чи банячку розігріти олію і обсмажити помідор, цибулю та пасту карі. Додати бульйон, соєвий соус та 2/3 кокосового молока. Варити на малому вогні, поки помідори не розваряться (прибл. 15-20 хв).

Змішати інгредієнти на тісто для хліба наан. Дати настоятися півгодинки. Перемішайте тісто, сформуйте палянички і тонесенько натріть олією. Їх можна посмажити на важкій пательні на малому вогні або на гарячій кришці мангалу під час смаження шашлику. Хлібу naan треба по 3 хв з кожного боку.

Розжарити прибл. 1,5 кг вугілля. За той час (прибл. 30 хв перед готуванням) витягнути м’ясо з холодильника, щоб набрало кімнатної температури. Потім посушити на кухонному папері і насадити на шампури. На прямому вогні просмажити м’ясо зі всіх сторін майже до готовності (приблизно 8 хв). М’ясо має бути ще мінімально сирим. Не хвилюйтеся, воно дотягне у гарячому соусі.

Поки смажиться шашлик, до соусу додати решту кокосового молока і за бажанням ще соєвого соусу, свіжого імбиру та чилі. На маленькому вогні варити приблизно 5 хв. М’ясо на грубо порізати і змішати з соусом. Дати настоятися 2-3 хв, посипати кінзою та подавати зі слайсами лайму та хлібом наан.

Підказка: Оригінально tikka masala готується не на тайському карі, а на тертому імбирі, перці чилі та спеціях таких, як індійський каррі, паприка, коріандр, кмин, гвоздика та кориця. Це трошки довший процес, але також дуже смачно. А хто не хоче смажити палянички, спробуйте подати з рисом басматі (див. рецепт: “Як правильно варити: РИС”)

Позначено , , ,