Глінтвейн набрид, а гаряче пиво – збоченство… Спробуйте цей популярний гарячий напій, який (по-моєму) нічим не поступається глінтвейну. Його легше приготвувати і, певно, більше здивує Ваших гостей :) Пропоную Вашій увазі одразу два варіанти приготування і чекаю на коментарі у нашій групі FACEBOOK.
Принцип приготування завжди однаковий. Всі інгредієнти змішуються у горнятку 200 мл. Як декоративний ароматизатор, додаються фрукти та спеції. Гвоздику бажано вколоти у яблуко, щоб випадково не проковтнути. Також це виглядає гарніше.
Класичний Hot Toddy
Що треба ?
100 мл кип’яченої води
60 мл доброго віскі (рекомендую Jack Daniel’s №7 або інший добрий бурбон)
1 щедра ч. л. ніжного меду (акація або різнотрав’я)
1 паличка кориці
1 зірочка бад’яну
1 слайс яблука (наприклад, лігольд)
3 гвоздики
кілька крапель лимонного соку
“Apple Jack” (на сидрі)
Що треба ?
80 г доброго зеленого чаю (рекомендую тип сенча)
50 г доброго віскі (рекомендую Jack Daniel’s №7 або інший добрий бурбон)
50 г доброго яблучного сидру (рекомендую Royal, напівсухий) або яблучного соку
1 ч. л. ніжного меду (акація або різнотрав’я)
1 паличка кориці
1 зірочка бад’яну
1 слайс яблука (наприклад, лігольд)
3 гвоздики
Підказка: щоб ще краще зігрів, до TODDY можна додати трішки чилі або свіжого розмарину.