Currywurst, або ковбаска з карі, — один із найпопулярніших стрітфудів Німеччини. Чому саме карі стало таким популярним доповненням до ковбасок, точно невідомо, але результат — просто вибух смаку. Особливо, якщо взяти якісну ковбаску, приготувати власний соус і подати з хрусткою домашньою картоплею фрі. Якщо вже грішити, то на вищому рівні!
Що треба?
8 ковбасок для смаження
2 маленькі цибулини, нарізані дрібними кубиками
2 ст.л. оливкової олії
1 ст.л. томатної пасти
100 г світлого пива
250 г легкого кетчупу (наприклад, “Чумак Легкий”)
3 ст.л. бальзамічного оцту
2 ст.л. меду (ніжного: акація, різнотрав’я тощо)
1 ч.л. соєвого соусу
2 ст.л. порошку карі (гостроту обирайте на свій смак)
1 ч.л. порошку чилі
Як приготувати?
У маленькому баняку розігрійте олію, додайте цибулю й обсмажте до золотистого кольору. Додайте томатну пасту, перемішайте й обсмажуйте ще 1 хвилину. Влийте пиво, перемішайте до однорідності.
Додайте кетчуп, бальзамічний оцет, мед, соєвий соус, порошок карі та чилі. Перемішайте й варіть соус на мінімальному вогні 10 хвилин. Зніміть з вогню та дайте охолонути.
Ковбаски надріжте діагонально кілька разів. Обсмажте до готовності на грилі або у пательні.
Наріжте ковбаски грубими кільцями або подавайте цілими. Щедро полийте соусом, притрусіть додатковою дрібкою порошку карі. Традиційно подають із картоплею фрі, але можна додати салат чи навіть хліб.