Кращий маринад для шашлика зі свинини та телятини

Готуємо на вогні
Рецепти від Юрка Підсадного

кращи рецепт шашлику

Шашлик у гірчично-майонезному маринаді

Коли починає теплішати, і пташки співають, у мене одразу з’являється тяга приготувати щось на вогні… BBQ, певно, мій улюблений стиль готування (а це про щось говорить). Не тільки ти на природі з друзями і жінка за срач не сварить так, як в дома ;), але й з’являються сотні варіантів приготування якогось файного шматка м’яса чи риби. Метод приготування на вогні (гриль, барбекю, копчення і т. д.), апарат (мангал, барбекю, шомпур), маринад та маса інших факторів приносять неймовірне різноманіття, від якого я отримую просто райську насолоду…

Почнемо з мого улюбленого маринаду для шашлика зі свинини та телятини (який також гарно підходить до птиці). Все дуже легко, швидко, і Ви отримаєте ідеально соковите та м’яке м’ясо.

Що треба на 6 порцій?

2 кг м’яса на шашлик (ошийок, шинка, полядвиця)
100 г майонезу
100 г світлого пива
1 велика потерта цибуля
2 ст. л. гірчиці гострої (козацької)
2 ст. л. гірчиці грубомеленої (з зернами)
2 ст. л. солі дрібної
1 ч. л.  чорного перцю (свіжомеленого)
1 ч. л.  гранульованого часнику (альтернативно – свіжий)
1 ст. л.  паприки солодкої (бажано копченої)
1 ч. л. карі
4 лаврових листа

 Як робити?

М’ясо посушити, відрізати лишній жир та жилки. Нарізати кубиками, приблизно 4*4 см. Решту інгредієнтів (окрім лаврового листя) збити блендером до однорідного маринаду. М’ясо і маринад, лаврове листя помістити у пакет із замком “ZIP” або миску і промасувати. Маринувати треба 24 годин в холодильнику, але не менше 3 годин. За 1 годину перед приготуванням витягнути шашлик, щоб набрали кімнатної температури. Рекомендую маринувати в пакеті, бо так маринад не стікає, а завжди повністю накриває все м’ясо. Крім того, це полегшує транспорт, і в кінці буде менше посуду.

М’ясо посушити кухонним рушником і насадити на шомпури по 6-8 кусків (залежно від розміру мангалу). М’ясо не повинно бути щільно притиснуте одне до одного. За бажанням, між м’ясо можна насадити ще овочі або куски сала/шпондеру.

Смажити на середньому жарі (так, щоб руку можна було тримати над жаром 2 секунди) на відстані 15-20 см від жару. Смажити до готовності (з кришкою 10-15 хв, без – 15-20 хв).

Вам сподобалося? Пишіть нам у коментарі та FACEBOOK, і обіцяю все літо постачати нові рецепти та ідеї!

 

А тут ще трошки старіший ролик, як робити шашлики, який ми знімали з Тарасом Гавриком для ЛТБ

Позначено , , , , ,