Не хочу вихвалятися, але цей сирник реально кращий з усіх, які я знаю, і мені не шкода поділитися з Вами рецептом ;)
Що треба (на один сирник, з діаметром 28см) ?
800 г творогу, порізаного кубиками по 200г, бо так вони ніжніші. Я беру “Президент”, 5% жирності.
400 мл сметани
350 г цукру
3 ст. л. борошна
Цедра одного лимону
1 пачка ванільного цукру
5 яєць
2 жовтки
Як робити?
Розігріти духовку до 230 C°. Всі інгредієнти помістити у високу посудину і змішати блендером в однорідну масу. Після цього не має лишитися комочків. Форму для випікання вистелити папером для випічки і залити туди сирну масу. Випікати 15 хв на верхній поличці. Потім збавити температуру до 130 C° і випікати 1 год.
Після завершення часу дати схолонути сирнику до кімнатної температури і потім помістити на не менш, ніж на 3 год. у холодильник (бажано наніч).
ПІДКАЗКА 1: також можна зробити сирник із хрумким тісто. Для того викладіть форму для випікання однією порцією тонко викачаного пісочного тіста і поставте в морозильник на 15 хв. При температурі 200C° на середній позиції випікайте тісто 20 хв. Потім поставте залиту у форму з тістом сирну масу і дотримуйтеся рецепту.
ПІДКАЗКА 2: прибережіть 3-4 столові ложки сирної маси і змішайте з 1 ч. л. какао або топінгом (фруктовим або карамельним) та декоративно пройдіться ним по сирнику до запікання.
ПІДКАЗКА 3: до готової сирної маси також можна додати 100 г родзинок (замочити на 10 хв. у гарячі воді) або 40 г маку. Також до готового сирника пасує шоколадний або фруктовий соус або поцукровані свіжі фрукти.
Готово!