Модерна українська страва
(омаж на котлету по-київськи)

Тарас запросив приготувати “щось українське” з нагоди Дня Незалежності. Однак, ліпити вареники було б нудно… Та й нерозумно, щиро кажучи. Наша країна має стільки розкішних продуктів, що я вирішив пройтися по ринку, вибрати кілька типічних українських продуктів і об’єднати їх в одну просту, легку і дуже смачну страву. Здається, вийшло, як планувалося :)

Що треба на дві порції?

1 куряча грудинка

100 г свіжої, ніжної бринзи

1 ст. л. петрушки, дрібно посіченої

4 пластинок сирого бекону

Для баношу-поленти

1 склянка кукурудзяної крупи (полента)

3 склянки води

1 склянка вершків 20% жирності

1 ст. л. сметани 20 % жирності

скибка солі

Як робити?

Курячу грудинку помити, посушити і відбити до товщини 3-5 мм. Бринзу перетерти з петрушкою і розмістити на відбивну. Закрутити так, щоб вийшла довга “ковбаска”. Вільно загорнути у бекон. Солити не треба, оскільки бринза вже достатньо солена. Котлету смажити на мангалі або на сковорідці до готовності (прибл. 5 хв з кожного боку).

За той час розігріти воду з вершками в баняку, не доводячи до кипіння (білки в сметані звурдяться, якщо температура перевищить 70-80 градусів). Помішуючи, помаленьку всипати кукурудзяну крупу. На середньому вогні варити 10 хв. Регулярно помішувати. Додати сметани та солі, поварити ще 5 хв, накрити кришкою і зняти з вогню. Дати постояти 5 хв.

М’ясо нарізати великими шматочками і подавати з баношем.

За бажанням можна подавати з обсмаженими овочами та/чи грибами, тушкованими в коньяку.

14021488_1367437349950713_3434908636924088338_n

Позначено , , ,