Рецензія ресторану “Панорама” на сайті streetfood.in.ua? Ні, ми не помилилися форматом :) Давно вже не обмежуємося виключно вуличною їжею, але відвідуємо й час від часу «кращі» заклади, хоч і чи вони дійсно «кращі», слід ще перевірити, бо коли чек у кінці вечора чотиризначний, то і наші вимоги виростають пропорційно.
Через зустріч із «вельмишановними гостями» доля мене завела в ресторан готелю “Панорама”. Заклад тут відповідає назві. Вигляд на серце міста Львова приголомшує. Особливо під вечір, коли все підсвічено.
Місць не багато, але ще не потрапляв у такі моменти, коли немає де сісти (а був уже декілька разів). Все дуже приємно і комфортно оформлено. Персонал стримано привітний і «відшліфований», як солдати. Видно, що кожне слово і кожен рух продуманий. Молодці.
Як і деякі інші колеги по бізнесу, “Панорама” також почала давати своїй кухні обличчя. У даному випадку воно належить Осісу Гінтсу з Латвії, якому не тільки організували банер із фото при вході в готель, але й присвятили на сайті цілу сторінку.
Осіс пропонує вишукане авторське меню з поєднанням середземноморської та європейської кухні. Багато страв приготовано в іспанській печі “Josper”, яка за останній час в Україні стала дуже популярною. Як і в більшості українських ресторанів, при всій європейській кухні в меню додали також борщ (з госпер-грилю) та вареники (із заварного тіста). Моїм гостям (фанатам вареникам) на втіху. Ми ж вирішили вибрати різні цікаві позиції, які нас, у результаті, більшою чи меншою мірою втішили.
Отож:
Банош легкий і ароматний. Подібний ми вже коштували в “Чесне м’ясо“, і він також поділив нас на консерваторів та любителів експериментів із класичними стравами (я той другий випадок).
Чим тісто вареників особливе, ми так і не зрозуміли. Я їв і кращі за значно меншу ціну.
Тартар з лосося був дуже гарно презентований, але смак риби губився на фоні авокадо. Мені така комбінація у суші сприймається явно краще. Однак, смачнюща тигрова креветка на вершині тартару закрила всі недоліки.
Телятина з фуа-гра була ідеально просмажена та ідеально поєднувалася із класичним цибулевим соусом (sauce shallots).
«Качка, печена на дровах» виявилася ідеально приготованим філе, яке було соковитим усередині і гарно просмаженим назовні.
Ростбіф по м’якості був, як філе, тільки із значно сильніше вираженим ароматом. Як додаток попалися овочі-гриль та (вже не дуже трендовий) crema de balsamico.
Телячі щоки у вині були трошки заховані під зеленню, але надзвичайно ароматні і з ніжною консистенцією.
Яблучний штрудель на десерт був ніжним і гарно збалансованим. Навіть мушу визнати, що домашнє морозиво тут добре. А повірте, що я з цим надзвичайно критичний ;)
Професійні офіціанти, які нам вдало рекомендували вина, супроводжували цей чудовий вечір, який пройшов надзвичайно смачно та гармонійно.
Висновок: вишукана атмосфера, професійні офіціанти, гарне авторське меню (не тільки) для гурманів і прекрасний вид із вікна заслуговують на щиру похвалу. Ціни, звісно, кусаються, особливо, якщо однією стравою не насмакуєшся, але тут ти розумієш, за що платиш. Ще один вишуканий заклад, який ми сміливо РЕКОМЕНДУЄМО для особливих зустрічей чи подій!
Локація: Львів, пр. Свободи, 45
Офіційна сторінка FACEBOOK закладу
Офіційна сторінка закладу
Фото взяті із сторінки закладу