Ресторан-траторія
TARTUFO

ТЦ “FORUM”, м. Львів, під Дубом, 7

10286958_1016718668401869_3370718777391495893_o

Багато чули останнім часом про TARTUFO. Дехто із знайомих навіть називав своїм новим улюбленим закладом. Нарешті і для нас настав час глянути, що й до чого.

TARTUFO позиціонує себе як ресторан-траторію (тобто, є домашня паста) європейського рівня з італійською кухнею. Дуже сильну рекламу роблять, наголошуючи на тому, що кухню поставив італійський шеф Давіде Лагомарсіно, який вже встиг готувати знаменитостям, як М. Горбачову, Ніколь Кідман та Роберту де Ніро. Після роботи в Австралії та Празі тепер наша черга скуштувати, що він вміє, а вміє він дійсно багато…

12646713_626398647498459_688207240744290393_o

У мене перше питання на думці: а що такий крутий шеф робить у торговому центрі Львова? Ок. ТЦ Форум теж крутий, але це все одно ТЦ. Налаштуватись на високий рахунок вишуканим закладам більш просто у центрі міста чи в якійсь романтичній окраїні. Глянувши на сайт ТЦ ФОРУМ, я навіть згадки про TARTUFO не знайшов. Тепер стало ще цікавіше, бо це, швидше за все, значить, що їм особливо нема чому рекламуватися: й так люди знають, що там добре…

Звісно, на гарну вечерю взяв свою дружину Катю. Ми добралися на верхні поверхи Форуму і опинилися між суші-рестораном та McDonalds. TARTUFO (це, між іншим, італійський десерт з морозива) виділявся модерним інтер’єром та офіціантом з патроном “на підхваті”. У кращих європейських традиціях нас тепло і щиро привітали. Заради екстриму ми лишилися на гарному майданчику перед закладом. Офіціант навіть куртки допоміг зняти. Незвично у торговому центрі.

Модерні меблі у біло-зелених тонах, може й, дуже симпатичні, але (як і всі модерні меблі, які мені траплялися) не надто зручні. Трошки крутився туди-сюди поки примостився…

Меню – як книжка пише: все чітко і зрозуміло. Гарно збалансовано. Є щось на різні смаки і (плюс-мінус) на різні бюджети. Певно, одне з кращих, які за довгий час бачив (це я не тільки про Львів).

Катя зупинилася на салаті з телятиною та каре з ягня. Я взяв сирне капучіно та дещо, що я обожнюю і дууууже рідко знаходжу в меню ресторану за межами Елзасу, – телячі щоки. Це, по-моєму, найбільш недооцінений кусок м’яса, який зазвичай перероблять в ковбасу (через що серце крається).

Привітний офіціант погодився, що вино вибирати ми вміємо і швиденько оформив замовлення. Видно було, що він не тільки може порадити, але й глибше розказати про кожний пункт в меню і підібрати вино до кожної страви. Молодець! Крім того, він зробив щось нереальне: змусив мою жінку замовити м’ясо середньої просмажки, використовуючи всього натяки і міміку. Я завжди сміюся, що Катя вбиває тварину другий раз, коли замовляє well done, але вламати практично нереально. Я вже казав, що офіціант молодець? ;)

Поки чекали, ми з Катею розглядали людей, і якось-таки було дивно. Я певний, що всередині закладу створюється інша атмосфера, але ТЦ – то є ТЦ. До повного щастя за стіл поруч сів “бізнесмен”, який, певно, ще донедавна крав мобілки в неформалів. Періодично виглядало це так. Вже надто голосно лається по мобільному. Але, як-то кажуть, “можна забрати бандита з вулиці, але вулицю з бандита не забереш”. Ну тут вже заклад невинний, хоч адміністратор міг би і втрутитися. Тут, правда, був такий “контенгент”, де могло би бути більше шуму, ніж користі. Тому, певно, за принципом “не чіпай гамно, аби не смерділо” адміністратор (яка завжди чітко слідкувала, чи нікому нічого не треба) вирішила не втручатись. Може й, мала рацію.

Перші страви прийшли дуже швидко, хоч явно видно, що робилося з-під ножа. Якість інгредієнтів повністю виправдовувала ціни. Рукола свіжесенька, добре помита і посушена. Заправка чудово збалансована, і м’ясо ніжне, просмажене “à point”. Суп, на жаль, був із молоком. Можна було здогадатися, але й не було ніде написано. Тут беру вину на себе, бо треба було уточняти. Річ у тому, що я молоко “не переварюю” через лактозу. Сам суп був гарно поданий і мав приємну консистенцію.

12764743_1016693978404338_3215921654603787523_o

Тільки ми доїли і трішки відпочили, як вже прийшло друге. Все одночасно, тепле і гарно подане. Особливо хотів зазначити, що у нас НЕ БУЛО декорації по тарілці з creme de balsamico, на якому всі помішалися… це великий плюс!

Катіне каре було просмажене ідеально (ще раз дякую офіціанту). Мої (точніше телячі) щоки були просто бомба. Якщо їх приготувати як слід, то м’ясо можна різати виделкою, але при цьому консистенція щільніша (не жорсткіша), ніж простого вареного м’яса. Тут воно було саме таке. Щоки були тушковані в овочевій редукції і подані з пюре. Всім рекомендую!

12715431_1016721415068261_7781796598192911273_n

На десерт ми не мали вже сили, але певний, що теж люкс. Поки ми чекали, дізналися, що одразу поруч є їхня ж кондитерська, яка манила всіх прохожих шедеврами у вітрині.

Наш обід нам обійшовся у добрих 500 грн, але воно того вартувало. Так, звісно, 120 грн за страву звучить дорого, але це 4 євро, і така страва коштувала б в Італії не менше 10 євро. Не сваріться. Я знаю, що ми заробляємо гривні, але більша частина продуктів привезена і, відповідно, ісландському пастуху й італійському виноробу до лампочки наша інфляція. Також ми вже тут за подібні суми отримували значно менше насолоди. Тому цінуйте якість!

Висновок: на діловий обід чи на романтичну вечерю Тортуфо виявився, певно, один із кращих закладів у Львові. Коли заходиш, автоматично вітаєшся словами CIAO і відчуваєш себе трішки, як в Італії. Атмосферу торгового центру ніхто не відмінить, але якщо Вам то не до душі, завжди можна сісти всередині і спостерігати за кухарями. Персонал, меню, продукти, кухня та навіть посуд – все на вищому рівні. Тепер треба тільки якось домовитися щоб додали в меню наше джелато ;)

Всім рекомендуємо руками і ногами !

 

 

Ресторан-траторія TORTUFO (ТЦ “FORUM”, м. Львів, під Дубом, 7)

Сторінка Facebook

Фотографії з оф. сторінки FB закладу

Позначено , ,