Limoncello – популярний лимонний лікер з італії. Особливо дівчата його полюбляють у гарячу пору. Супер як аперетив або до доброго морозива ;)
Що треба на 1 літру ?
0,5 л спирту 90%
0,5 л води
1 кг цукру
1 пакетик ванільного цукру
Цедра 5 великих лимонів
Як робити?
Цедру помити, дрібно порізати і сполоснути кип’ятком. Залити алкоголем, щільно закрити і дати постояти 1 тиждень. Щодня перемішувати.
З цукру, ванільного цукру і води приготовити світлий сироп. Коли сироп досягне кімнатної температури додати спиртну настоянку, ретельно перемішати і перецідити через марлю. Помістити у пляшку і дати постояти не менше 30 діб.
Порада на шару:
Якщо брати замість спирту звичайнгу горілку, то лікер буде мати около 20 % і буде ще ніжнішим.
Найдайте лікеру унікальності експерементуючи різними цитрусовими фруктами, як апельсин, грейпфрукт, лайм…