Streetfood in CHINA

 

 

Цього року наші друзі Яна та Володя (з Happy U) побували у Китаї – країні, у якій справді величезний вибір вуличної їжі. Вони з собою привезли шикарні фотографії з мальовничих країв та море вражень, з якими хотіли поділитися з нами:

“В Китаї вулична їжа- це в прямому сенці вулична. Прямо на тротуарі над дорогою стоїть столик, з однієї сторони тебе обходять люди, бігають собаки, з іншої сторони на ходу чуть не зачіпляють скутери та електробайки, з автомобіля в заторах заглядають тобі в тарілку, а на бекграунді неймовірної краси гори. Хазяйка імпровізованої кухні прямо при тобі щось готує, а в неї під ногами лазить річна дитина.

11249608_969102239789552_1727609986_o

Це називаться Стір Фрай*, відверто кажучи не знаю правильного перекладу. Система такого харчування у тому, що ти за 12 юань набираєш щипчиками в металеву тарілку інгредієнти, які лежать на столі. Усе уже нарізане і готове до приготування. Це і тофу і якась незрозуміла трава, капуста, гриби, морква, цибуля, броколі. Можеш взяти один вид м’яса на вибір, якщо хочеш більше тоді доплачуєш. Також за доплату можна взяти яйця і помідори. Пакуєш скільки влізе в цю тарілку, а влазить дуже багато))11241162_969102259789550_622078869_o

Пані кухарка кидає це все у глибоку сковорідку – вок, і смажить без олії у власному соку. Усі інгредієнти не доводяться до готовності, тому у них зберігається більше вітамінів. За бажанням добавляє гострий соус.
Подається разом з рисом або рисовими макаронами на вибір. І обовязково дуже гарячим.
Смакота просто неймовірна!” (Яна Іващенко)

 

*коментар Юрія Підсадного: Стір фрай – це метод приготування їжі у класичній китайські сковорідці (вок). При цьому основний принцип – це готувати на високій температурі і постійно мішати (stir- з англ. мішати).

 

11256317_969102256456217_1313064393_o11256265_969102243122885_1192573472_o

11256494_969102246456218_1408054003_n

 

 

 

Позначено , , , ,