У мому кафе (земля йому пухом) був мій фірмовий соус BBQ. Тепер вже можна поділитися рецептом. Він ідеально підходить до всіх м’ясних страв (особливо з грилю) та птиці.
Що треба?
3 сл олії
1 середня цибуля, дрібно порізана
1/2 червоного перецю болгарський, дрібно порізаний
3 кільця ананасумаринованого, дрібно порізаний
1/5 л. пепсі
7 ст.л томатної пасти
цедра 1/2 апельсину
5с.л солодкого соєвого соусу (Kecap Manis)
8 с.л. чорного бальзамічного оцту
1 пакетик цукру ванільного
сік з 3 апельсинів
150 гр. доброго кетчупу
2 ч.л солі
щіпки імбиру,чілі,перець чорний,часник.
3 ст.л рідкого диму
50 гр. віскі
Як робити ?
Цибулю, перець та ананас потушити в олії у баняку 1 хв. Додати пепсі і варити поки від неї лишиться 1/3. Додати решту інгредієнтів (окрім диму та віскі) і варити на маленькому вогні 5-10 хв, до бажаної консистенції. Зняти з вогню, додати рідкий дим та віскі і залити у підготовлені (стерилізовані пляшки або слоїки). Обернути і дати остигнути. Зберігається до року часу у темному прохолодному місці. Після відкриття зберігати до 2 тижнів в холодильнику.