Рибка у пивному тісті
4 порції
Цей рецепт я використовую в першу чергу для приготування Fish & Chips, але дізнався його в Ельзації де так готують карпа в тісті. Що я ще тільки не смажив в цьому тісті… Кальмари, креветки, телячу вирізку, бичачі яйця … все чудове :)
Він також чудово підходить для рибної страиу на свят вечір. Щоб була строго пісна страва, пиво можна замінити газованою мінеральною водою.
Що треба ?
500г Філе білої риби (наприклад пелінгас, карп)
1 сл лимонного соку
Сіль
На тісто:
1 яйце (з холодильника)
4 Сл Муки
4 Сл Крохмалу
100 мл дуже холодного світлолго пива (20 хв. перед використанням покласти у морозилку)
1 сл олії соняшникової
1 чл Солі
Олія для фритюру
Як робити ?
Рибу сполоснути, посушити, порізати на кусочки по 50 г, посолити і натерти лимонним соком.
З решти інгредієнтів змішати ріденьке тісто. Пиво повинне бути дуже холодним, бо через різку зміну температури (холодне тісто – гарячий фрітюр) тісто стає хрумким. Рибку мокнути в тісто і порційно випікати в гарячій олії (бажано фритюрі) при 180 градусів протягом 3-4 хв. до золотистого кольору.
Подавати з кусником лимону і соусом, наприклад часниковим або тартар.