Наша нова рубрика #легко_і_смачно акцентує увагу на страви, які просто готувати, та легкі у калорійності. При цьому вони повинні бути настільки смачні, щоб Вам захотілось їх їсти не тільки в піст, і не тільки тоді, коли треба готувати фігуру на літо ☺
Ця запіканка відповідає всім вище згаданим критеріям. Вона використовує продукт, про який у нас, на жаль, забули за попередні роки – фенхель. Цей овоч не тільки супер смачний і здоровий, але й ідеально пасує до апельсинового соку. Разом із ним дає неповторного аромату нашій запіканці.
Що треба? (на 2 порції)
250 г молодої картоплі
1 велика морква, подрібнена тонкими кільцями
½ цибулі порей, порізаної грубими кільцями
1 велика редька, посічена кубиками
1 головка фенхелю, подрібнена слайсами
200 мл овочевого бульйону
Сік одного великого апельсину
Сіль, перець
4 ч. л. оливкової олії
2-4 філе тріски (разом прибл. 300 г)
1 ст. л. петрушки, дрібно посіченої
1 зубчик часнику, дрібно порізаного
1 чайна ложка дрібно потертої апельсинової цедри
Як робити ?
Картоплю почистити, порізати на четвертинки і з однією ч. л. солі зварити майже до готовності. Разом із рештою овочів, бульйоном, апельсиновим соком сіллю та перцем помістити у ємність для запікання. На середній позиції готувати у розігрітій духовці 15 хв. при 200°C.
Рибку сполоснути, просушити і змастити оливковою олією. Приправити сіллю та перцем і помістити поверх овочів. Продовжити запікати ще 10 хв.
Готово!
Перед подачею посипати петрушкою, часником, цедрою, сіллю та перцем.