Шоколадний тарт
(як ми його робимо на кейтеринг)
Рецепти Юрка Підсадного

Коли ми замовляли стікери на упаковки для тартів вперше, то запитали чи немає у назві друкарської помилки. Однак, ні. Це зовсім не торт! Тарт має ніжне хрумке тісто та дуже насичену шоколадну начинку. Може, на початку не звично, але дуууже смачно. Для тарта зазвичай роблять пісочне тісто. Та, як на мене, швидше та простіше зробити корж з печива. Тоді можна обійтися без духовки.

SONY DSC

Що треба?

На корж:
250 г печива на свій смак
100 г доброго вершкового масла, кімнатної температури
100 г чорного шоколаду

Для начинки:
300 мл вершків (30%)
2 столові ложки цукру
50 г вершкового масла
200 г чорного шоколаду (не менше 70% какао)
50 мл молока (3,2%)
Як готувати?

Шоколад розтоплюємо у металевому посуді на водяній бані.

Печиво можна подрібнити у блендері. Або покласти у цупкий поліетиленовий пакет і “дати йому жару” за допомогою кухонного молотка, чавунної сковорідки чи качалки. Перетворювати печиво на борошно не варто. Краще коли  воно буде дрібними шматочками.

Масло збиваємо  міксером, додаємо крихту з печива та розтоплений шоколад. Форму для випічки (28 см) застеляємо пергаментом. Поверх нього кладемо наше тісто. Ретельно притискаємо ( я віддаю перевагу силіконовому шпателю) і ставимо на 15 хв у холодильник.

За цей час змішуємо у банячку вершки з цукром і дрібкою солі. Ставимо на маленький вогонь і, ретельно перемішуючи, доводимо до кипіння. Потім знімаємо з вогню,  додаємо шоколад та масло невеличкими шматочками. Перемішуємо  суміш доки шоколад та масло не розтануть. Вкінці додаємо молоко, ще раз добре перемішуємо та виливаємо нашу начинку у форму з тістом. Залишаємо тарт на півгодини холонути при кімнатній температурі. А потім ставимо у холодильник ще на 2 години.

Шоколадний тарт потрібно дістати з холодильника за 30 хвилин  до подачі.

Підказка 1: перш ніж заливати шоколадну массу у форму, можна ще покласти на тісто ягоди, фрукти або мармелад (наприклад вишневий).

Підказка 2: під час приготування тіста розтоплений шоколад можна замінити горіховою пастою (Nutella). Це швидко, зручно і дуже смачно. Такий корж найкраще підійде для приготування тортів із бананом.

 

Присвячується Іринці, яка скоро від нас їде в Німеччину. Сподіваємося, ти там знайдеш час приготувати цей Тарт і згадаєш про нас :)

Позначено , , , , ,