Щупальці восьминога з грилю

Що треба?

  • 1кг свіжого восьминога
  • 1 ч.л. солі
  • 1 с.л. оцту
  • 80 мл оливкової олії
  • 2 зубчики часнику, грубо нарізані
  • сік 1 лимона
  • сіль та перець за смаком
  • 1/2 ч.л. сушеного орегано
  • 2 ч.л. свіжої петрушки, нарізаної

Як робити?

Оскільки щупальці восьминога під час готування можуть набрати обʼєму та може стоврюватися пінка під час готування, для цього рецепту бажано використовувати великий баняк з тяжкою накривкою (ідеально щось на кшталт Le creuset або dutch oven).

Сполісніть щупальці восьминога під холодною водою, помістіть в каструлю та залийте зимною водою так, щоб він був повністю покритий. Додайте сіль та оцет, накрийте накривкою і на середньому вогні доведіть до кипіння. Варіть 45 хвилин до готовності (якщо ще твердоватий, то поваріть ще 15 хв). Після того вимкніть вогонь і дайте постояти ще 15 хв.

Вийміть восьминога з гарячої води і промийте під водою і поверніть у баняк. Поріжте на бажаний розмір та полийте оливковою олією і додайте нарізаний часник та половину олії, Дайте постояти не менше 30 хв. Також можна помістити у зіп пакет, та зберігати у холодильнику до 48 год.

Розігрійте гриль до середньо-високої температури та обсмажуйте на грилі по 3-4 хвилини з кожного боку, до золотистої скоринки.

Зніміть з грилю та покладіть у миску. Полийте рештою оливковою олії ідодайте лимонний сік. Приправте сіллю та перцем та трави і подайте з дольками лайму чи лимону.

Може бути апетайзером або повноцінною стравою . Чудово поєднються із зеленим салатом та часниковим багетом або запеченою картоплею з лимоном.