Існують страви, яким дешеві заклади так спаскудили імідж, що стає незрозуміло, чому вони взагалі популярні. Буріто один із них. Всім любителям південно-американської кухні рекомендую зробити самому і насолодитися цією смачною і ситною стравою, яку досить легко зробити самому.
Що треба на 4 порції ?
2 ст. л. оливкової олії
300 г начинки з сирих ковбасок, наприклад мергез або альтернативно фарш мішаний (яловичина-свинина)
1 цибуля, малими кубиками
1 великий помідор
Сіль, перець
1 щіпка меленого кмину
100 мл темного пива
1/2 червоного перцю, без шкірки, кубиками
1 перець чилі, дрібно порізаний
1 банка доброї червоної квасолі (або краще самому зварити)
1/2 банки доброї кукурудзи
1 пучок свіжої кінзи
8 листів Тортіля (альтернативно – лаваш)
2 ст. л. доброго майонезу (якщо важлива фігура, то беріть густу сметану)
100 г мішаного зеленого салату
100 г тертого сиру (я люблю брати англійський чеддар через пікантність та кислинку)
Як робити ?
Розігріти олію у глибокій пательні. Обсмажити фарш з цибулею так, щоб випарилася вся вологість, і він розсипався. Помідор дрібно порізати і додати разом із перцем, чилі, та спеціями і потушити 2-3 хв. Додати пиво, варити, поки не випарить 2/3 рідини. Додати квасолю, кукурудзу і кінзу. Продовжити варити на малому вогні 5 хв.
Розігріти духовку до 240 градусів. Тортіля натерти майонезом і посипати сиром. Запікати у духовці, поки сир не розтопиться (1-2 хв). Мікс фаршу з овочами розкласти поверх і посипати салатом. Одразу подати.
Всі собі скручують, як голубець і облизують пальчики ;)
Для оригінальності раджу подавати з куском лайму, щоб покапати свіжим соком. Також можна посипати додатково свіжою кінзою. Хто хоче ще ситніший (і дешевший) варіант, додає (як у Мексико) варений рис. На столі обов’язково має стояти пляшка гострого соусу та кукурудзяне пиво (наприклад, Corona Extra) з лаймом і, можливо, текілою ;) Буріто просто чудове, якщо приготувати соус в казані, а лаваш запікати на грилі….