Моя прабабуня родом із Києва. Через неї (а потім бабуня і далі мама перебрали звичай) у нас було прийнято до паски подавати ще й сирну паску (мені підказали, що її називють також сирна бабка). Не плутайте із московською “сирною пірамідкою”. Я про ту, яку можна мастити на звичайну паску (рецепт якої найдете тут).
Моя дружина, зі Львова, дуже полюбила її. Я побачив, що далеко не всі таку паску роблять тут, на Галичині. Чому взагалі? То дуже просто і надзвичайно смачно… Спробуйте самі. Маєте можливість об’єднати східні та західні українські традиції в одному кошику :)
Всім веселих і смачних свят!
Христос Воскрес!
Що треба?
150 г цукрової пудри
1 ванільний цукор
3 жовтки ( важливо брати супер свіжі домашні яйця!)
80 г якісного, вершкового масла (м’яке, кімнатної температури)
400 г сиру кисломолочного (творог)
Як робити?
Цукрову пудру, ванільний цукор і жовтки збити в пухку масу. Частинками додати масло і продовжувати збивати. Сир перетерти блендером і змішати з яєчним кремом. Залежно від вологості сиру додати 2-4 ст. л. густої сметани 30% і ретельно перемішати. Помістити в холодильник на не менше, ніж 3 години.