Фірмовий тайський суп
Рецепти від Юрка Підсадного

Найвідоміші супи з тайської кухні, певно, це Tom Kha Gai (гострий на кокосовому молоці з лаймом та галгантом) та Tom Yum Kung (ще гостріший, менше кокосу, креветки та гриби). Однак, один із моїх фаворитів був придуманий у нашому кафе BestOf і, можливо, у такій формі в Таїланді його навіть не знають, однак, через тайські інгредієнти, певно, б теж полюбили. Він дуже легко та швидко готується, якщо вже є готовий бульйон. Він виходить також значно економніше, бо обходиться без дорогих компонентів, таких як кокосове молоко та лайм.
 
Особливо у прохолодну пору він Вас чудово зігріє.
Присвячується Оленці “Буфанці”, яка постійно губить рецепт ;)
 
IMG_1302
 
Що треба?
 
1 л ніжного курячого бульйону (рецепт тут)
200 г курячого м’яса (з бульйону)
1 уп. рисової вермішелі (100 г)
1 ст. л. тертого свіжого імбиру
1 зубчик тертого часнику
1 жменя паростків сої
3 ст. л. рибного соусу (Kecap Manis)
1 ст. л. якісного світлого соєвого соусу
1 ст. л. темної, ароматної сезамової олії (не та, щоб смажити)
Свіжий чилі на свій страх і ризик (рекомендую 1 маленький, без кісточок)
1 ст. л. дрібно нарізаної свіжої кінзи
Смаженого сезамуЯк робити?На малому вогні розігріти бульйон. Додати вермішель і варити відкритим 5 хв до готовності. Додати імбир, часник, чилі, паростки сої, сезамову олію, рибний та соєвий соуси, ретельно перемішати і зняти з вогню. При подачі посипати кінзою та сезамом.
 
Позначено , ,