Бургер “The Legend” (aka “California” з Cafe BestOf) | Рецепт

Що треба на 6 бургерів ?

700 г чистого яловичого фаршу (Foodworks)
1 ч. л. гірчиці (Торчин Американська)
50 г пива (будь-яке світле)
½ ч. л. солі
6 класичних булок
12 слайсів сиру чедар (якісний, НЕ ARO!)
250 г салату мікс
Помідор (по 2 слайси жовтого і червоного)
Корнішон або квашений огірок, тонкими слайсами
червона цибуля, тонкими кільцями
кетчуп
гірчиця

Як робити?

Акуратно помішати фарш із гірчицею, пивом та сіллю. Він немає бути забитим! З нього сформувати 6 PETTY (котлет). Котлета повинна бути на 10% ширша за булку. З однієї сторони ложкою втиснути заглибину (тоді не буде стягуватися під час смаження). На гарячому грилі розігріти кілька крапель оливкової олії. Котлети посмажити з двох сторін до бажаної просмажки (medium = +/- 2 хв з кожного боку). За 30 сек до готовності котлету поперчити і помістити на неї сир, накрити кришкою. Сир має почати танути, але не розлазитися.

Перед подачею булку розігріти в пароконвекторі (чи ж на 30 сек у мікрохвильовку). Обидві сторони щедро помазати кетчупом. Помістити в послідовності: жменьку салату, котлету з сиром, помідори, цибулю, корнішон. І плюс 4-5 крапель гірчиці на верхню частину булки.

Позначено , , , ,