Хтось у холодну пору гріється чаєм, хтось глінтвейном, а я надаю перевагу ось цьому супчику. Його швидко і легко можна приготувати, а завдяки екзотичним інгредієнтам Ви не тільки зігрієте, а ще й здивуєте своїх гостей…
Що треба ?
1 л курячого бульйону (не перестарайтеся зі спеціями: тільки сіль і перець)
1 куряча грудинка (приб. 200 г)
8 сирих тигрових креветок
200 г коричневих шампіньйонів
1 уп. рисової вермішелі (100г)
2-3 листочки кафір-лайму (сушені)
Свіжий чилі на свій страх і ризик (рекомендую 1 маленький, без кісточок)
2 ст. л. пасти Том Ям (готово перемелені спеції: лемонграс, чилі, галгант та ін.)
1 ч. л. тертого свіжого імбиру
100 мл кокосового молока (банка)
3 ст. л. рибного соусу (Kecap Manis)
1 ст. л. якісного світлого соєвого соусу
2 зелені цибульки, нарізаних дожиною 2-3 см
сік 1 лайму
1 ст. л. дрібно нарізаної свіжої кінзи
Як робити ?
Курячу грудинку нарізати кубиками 2*2см і варити у бульйоні півгодини на малому вогні. Додати тигрові креветки, вермішель, шампіньйони, кафір, свіжий чилі, імбир та пасту Том Ям. Варити 5 хв на середньому вогні. Додати кокосове молоко, рибний та соєвий соуси і варити ще 2 хв. Вкинути цибульку і сік лайму та зняти з вогню. При подачі посипати кінзою.
За бажанням можна додати кілька крапель сезамової олії або посипати смаженим сезамом.
Для різноманіття можна додавати також тофу, різну рибу, пак-чой, пекінську капусту та багато іншого.
Всі ці інгредієнти Ви можите знайти у відділі східної кухні великих супермаркетів, або замовити в інтернеті, наприклад, на http://banzai.lviv.ua/