Я обожнюю морепродукти. От особливо до Нового року люблю собі дозволити щось смачненьке з моря, наприклад, креветки, мідії чи устриці. Найкращі вони, коли у назві місяця є літера R (September-April). Це, до речі, одна з причин, чому я мега щасливий, коли відвідую родину у Франції взимку. Так як цього року лишаюся у рідному Львові, вирішив поцікавився, де (і чи взагалі можливо) у нас знайти дійсно смачні та свіжі устриці за адекватну ціну. І тут знову переконався у силі Facebook: за короткий час отримав багато цікавої інформації. Мені Dima Borysov порадив звернутися у BAR MUSHLY на площі Ринок, 35. І яке було моє здивування! Просто не думав, що їх там можна взяти із собою. Але вже не раз переконувався, що до порад Діми варто прислуховуватися.
Завітав у BAR MUSHLY сьогодні (в день події), бо їх тут ще підготовлюють і перевіряють на місці, щоб усе було на 100%, як книжка пише. Це насправді великий плюс, бо ви можете бути впевнені, що все буде свіже і якісне. Адже ж то живий продукт із моря, і не завжди видно, що всередині, поки не відкриєш (хто хоч раз попалився у супермаркеті, знає, про що я говорю). Тож приємно знати, що фахівці оглянули і підготували все перед продажем, закрили, гарно запакували для транспорту. Але ж то ще треба поставити те все на стіл якнайшвидше, бо після відкриття встановлюється ж відлік часу. Проте у мене з цим проблем нема. Морепродукти я ніколи не планую зберігати. Тут головне свіжість!
Поки у BAR MUSHLY мені все готували, я мав час глянути в меню і пообіцяв собі скоро повернутися на Буйабез (французький суп з риби та морепродуктів) з креветками та лососем, тартар, севіче та плато морепродуктів.
Устриці ввечері подам у двох видах: для „real eater“ (сирі з вінегретом – заправка, не салат ;)) і запечені під ніжним соусом з шампанського (для початківців). Це безпрограшний варіант, та ідеальний початок прекрасного вечора, який нас смачно заведе у 2018 рік.
Пішов я на кухню готувати(ся), а вам бажаю щасливого Нового року!
І до зустрічі з новими цікавими кулінарними історіями та рецептами!