Якіторі
Японські шашлички Рецепти Юрка Підсадного

Це швидкий рецепт, з яким можна без особливих зусиль здивувати когось своїми кулінарними вміннями. Недаремно це чи не найпопулярніший стрітфуд Азії. За цим принципом можна маринувати також практично всі види м’яса. Подайте три різні шашлички й зробіть страву ще цікавішою. На фото видно якіторі з качиних сердець, які я вирішив використати у рамках спроби безвідходного використання моїх месників (мої перші качки, детальніше тут: Месники: історія моїх перших качок). Вийшло дуже смачно, як зрештою і зі всіма видами м’яса, які я пробував готувати за цим рецептом ;)

 

Що треба (на дві порції)?

300 г курячої грудинки (а також серця птиці, вирізку свинини тощо)
1 зубчик часнику
1/2 ч. л. тертого свіжого імбиру
2 ст. л. світлого соєвого соусу
2 ст. л. саке (альтернативно хересу або сухого білого вина)
Щипка крохмалю
1/2 ч. л. цукру
2 ч. л. олії (для смаження)

 

Як робити?

М’ясо порізати на кубики 2х2 см (сердечка навпіл, вимити кров). З решти інгредієнтів змішати маринад і помістити разом з куркою у цупкий пластиковий пакет. Витиснути максимально повітря, зав’язати і помістити у холодильник на ніч. Таким чином маринад не буде стікати (як у мисці), і м’ясо весь час буде повністю вкрите маринадом.

За 30 хв до готування витягнути м’ясо, щоб воно набуло кімнатної температури. Потім просушити на паперовому рушнику і насадити на дерев’яні шампури (по два шматочки на один шашличок). Зберегти трішки маринаду.

У сковорідці сильно розігріти 2 ст. л. олії та посмажити шашлики зі всіх сторін до готовності (приблизно 3-5 хв). При цьому шашлички потрібно щохвилини мазати рештками маринаду й обертати.

Подавати з рисом басматі (див. рецепт: “Як правильно варити: Рис”) та соусом теріякі (продається готовий).

Підказка: Якіторі виходять ще смачнішими, якщо їх готувати на грилі на дуже сильному жару.