Streetfood in AUSTRALIA

meat-pie

Felix Figurek (1967 р.), проживає у Melbourne, про вуличну їжу в Австралії.

Суто австралійська кухня немає чим дуже відзначитися і це мабуть відноситься і до вуличної їжі. Це завдяки тому, що на “п’ятому контенеті” кулінарія, яку ми знаємо сьогодні, почала розвиватися около 60 років тому. Адже усі приміщення де продяється вулична їжа в Австралії заповнені блюдами, які мають коріння в Європі, Америці чи Азії. Так наприклад “Fish and Chips”, “Pizza”, “Sushi” або “Burger” часто хто називає “австралійськими”. Одначе в Австралії є одне блюдо, яке може зараз і не таке популярне, як згадані вище блюда, але яке і далі рахується тільки австралійським – це Meat Pie (м’ясний пиріг). Основні індігрієнте австралійського м’ясного пирога це фарш (із свинини, говядини або баранини), гриби, цибуля та підливка. Австралійський м’ясний пиріг дуже схожий на англійський Steak Pie.

377409_4409622252269_854873592_n

 

Коментар Юрка Підсадного:

Meat pie має невеличкий розмір, чому ідеально підходить на роль “takeaway food”, тобто їжі яку можна взяти з собою. За звичай при подачі поливають соусом. Це може бути підлива (gravy) або банально кетчуп. Meat pie також важжається стравою Ново Зеландії. у 2003 році колдишній премієр Вейлсу назвав Meat pie нацональною стравою Австралії. Популярний бренд Fou’N’NTwenty виготовляють 50 000 штук в годину ! Так і треба, оскільки статестично кожен автралієць їсть около 12 шт. в рік. В першу чергу його люблять їсти під час ігри футболу та рагбі (як в Америці хот-доги).

Ви теж маєте Українське коріння і проживаєте за кордонном де є цікава вулична їжа ? Пишіть нам на streetfood.in.ua@gmail.com

 

Позначено , , , , ,