Звісно, бургери можна робити все літо без того, щоб надоїло, але інколи хочеться трошки різновиду. Особливо, коли хочеться повипендрюватися перед гостями чи на ЛТБ з Гавриком, знімаючи нові епізоди нашого кулінарного шоу МАНГАЛ :) Ось для таких випадків гарно підходить Baconbomb. Якщо треба нагодувати більшу кількість людей, це навіть менше роботи, ніж готувати всім окремі бургери, а подавати можна як у булці, так і з салатами, щоб зробити враження здорового харчування ;)
Що треба на 1 Baconbomb на прибл. 6-8 людей?
750 г чистого яловичого фаршу (Foodworks)
750 г свинного фаршу
1 ч. л. гірчиці (Торчин. Американська)
50 г пива (будь-якого світлого)
½ ч. л. солі
1 свинна сітка (на ринку чи у відділі з органами у кращих супермаркетах)
12 слайсів бекону (сирого)
300 г доброго сиру потертого
Маринований перець Jalapeno, дрібно порізаного
цибуля, порізана грубими кільцями (десь 2-3 мм)
1 червоний болгарський перець, дрібно порізаного
Як робити?
Акуратно помішати фарш із гірчицею, пивом та сіллю. Він не має бути забитим! Розкласти свинну сітку розміром листа А3, на ній бекон. Вже по ньому розкласти фарш так, щоб зі всіх сторін лишалося ще 3-4 см сітки.
Поверх фаршу щедро посипати сир, болгарський перець, цибулю та перець халапеньо. Фарш щільно скрутити в “ковбаску” і завернути у свинну сітку.
Розпалити десь 2 кг вугілля, розкидати по боках і створити по центру грилю “не гарячу зону”. На решітку помістити одноразову алюмінієву підставку, щоб запобігти прямого жару і стікання м’ясних соків у жар. Закрити накривку і смажити до готовності прибл. 40 хв.
Подавати із мішаним зеленим салатом або, нарізавши товстими слайсами у формі бургерів. Смакує добре із йогуртовим соусом або BBQ.