Картопляні гармошки з індичим жиром, голубим сиром та лісовими горіхами
«Ці сексуальні маленькі картопляні красуні дуже цікаві в приготуванні, виглядають прекрасно та багато людей наколи їх раніше не бачили і не пробували. Картопля добре вбирає в себе поєднання ароматів, дуже добре. Люди.Будуть.Говорити.Про.Неї.»
Інгредієнти:
2,5 кг. картоплі сорту «Маріс Пайпер», вибирайте найменші
½ пучка свіжого чебрецю (15 гр.)
2 столових ложки якісного індичого жиру або оливкової олії
50 гр. черствого хліба
40 гр. лісових горіхів
100 гр. голубого сиру
Приготування:
Розігрійте духовку до 180°C. Самий цікавий та забавний етап приготування страви заключається в тому,що ви маєте зробити велику кількість тоненьких надрізів на кожній картоплині та при цьому не розрізати її повністю, роблячи її в стилі гармошки. Так картопля не просто гарно виглядає, а ще й краще вбирає в себе аромати та стає більш хрусткою. Старайтесь вибирати маленьку картоплю, помити її та якщо вам трапляються більші, то розріжте їх навпіл, використовуючи пласку частину як основу.
Щоб максимально спростити цей процес, покладіть картоплю на дошку поміж ручками двох дерев’яних ложок, щоб в процесі надрізання картоплі ложки не дозволяли лезу розрізати всю картоплю. Робіть акуратні надрізи на відстані ½ сантиметри. Повторіть процес з усіма картоплинами та перекладіть їх у великий підніс для запікання. Зніміть половину листя чебрецю та потовчіть його у ступі разом з індичим жиром або олією. Ложкою розподіліть його по картоплі, слідкуючи, щоб жир попадав в зроблені вами надрізи. Потім посипте картоплю морською сіллю та чорним перцем. Запікайте в духовці протягом години або доки картопля не буде м’якою та матиме золоту скоринку.
Тим часом руками порвіть хліб в форму для випічки, додайте лісові горіхи та поставте в духовку на 10 хвилин. Через 10 хвилин дістаньте форму з духовки та відсуньте охолоджуватися. Після того подрібніть хліб та горіхи в комбайні, додайте туди залишки листів чебрецю, щіпку морської солі, чорний перець та половинку сиру та подрібнюйте до утворення великих крихт.
Через годину посипте крихтами картоплю та окремо на кожну дайте залишки голубого сиру. Заправте гілочки чебрецю невеликою кількістю олії та вільно посипте ним поверхню картоплі. Поставте картоплю в духовку ще на 10 хвилин або доки сир не почне танути. Картопля готова до подачі.
Рекомендації:
Ви може зробити заготовки завчасно до моменту, коли картоплю треба запікати та посипати додатками. Потім, коли ви будете готові, треба тільки завершити її приготування,
переконуючись перед подачею
що картопля гаряча та хрустка.
Даний рецепт та фотографії до нього взятий із сайту http://www.jamieoliver.com
Сайт Streetfood.in.ua є некомерційним і здійснив власними зусиллями переклад на українську мову заради популяризації в Україні цього рецепту та його автора. Якщо Ви маєте авторські права на даний рецепт і не бажаєте, щоб ми його розміщували на сайті Streetfood.in.ua, прошу зв’язатися з адміністрацією сайту і ми його видалимо.