Печений воловий хвіст
Рецепти Юрка Підсадного

Я дуже люблю страви, які можна гарнесенько приготувати собі наперед і які містять одночасно й основну страву, і гарнір. Кинув у піч і руки вільні (для десертів чи просто щоб посидіти з гостями). Особливо це класно, коли готуємо частину, яка коштує копійки, але на смак просто неперевершена. Якщо пощастить, ще й звернете увагу друзів на класний продукт, який вони раніше обходили стороною…

d2740147ba7f0195dc66ecee4e129c3a

Що треба?

1,5 кг м’ясистого волового хвоста
3 ст. л. оливкової олії
2 великі цибулі (розділити на 6 частин)
3 зубчики часнику (дрібно посікти)
500 мл сухого білого вина
1 л яловичого бульйону
Сіль та перець
3 лаврові листочки
1 ч. л. ягід ялівцю
2 моркви (нарізати грубими пластинками)
1 головка селери (порізати півкільцями)
1 порей (нарізати великими шматочками)
1 редька (порізати півкільцями)
1 корінь петрушки (нарізати дрібними кубиками)

Як робити?

Хвіст сполоснути, просушити та нарізати шматками товщиною 5 см (може знадобитися сокира). Розігріти олію у бритванці та обсмажити хвіст зі всіх сторін, щоб він набрав кольору рівномірно з усіх боків. Тоді додати цибулю та часник і ще трішки посмажити. Після того акуратно долити половину вина і 2/3 бульйону та довести це все до кипіння. Додати сіль, перець, ялівець та лавровий лист. Тоді помістити бритванку на 3,5 години у духовку на другу позицію знизу.

Додати овочі й решту вина та перемішати. Продовжувати запікати в духовці, при цьому що 10 хв доливати решту бульйону. Подавати можна в цілому вигляді або ж зняти м’ясо з кісточки. Найкраще смакує гарячим з пюре або теплим багетом.