Суп із клюсками з кісткового мозку
Рецепти Юрка Підсадного

Інколи ти їси щось смачне і не одразу розумієш, що це. Так у мене було з клюсками із кісткового мозку.

Вперше я це спробував у Австрії. Дуже гарне використання смачного та поживного продукту. Абсолютно без фактору відрази, яку хтось може мати до подібних інгредієнтів. Раджу з нього починати і помаленьку рухатися далі до real eaters food :)

3097

Що треба?

700 г яловичих костей з кісним мозком (наприклад, стегно), розрізані вздовж або кільцями по 3-4 см
сіль
щіпка меленого духмяного перцю
мускатний горіх
90 г паніровки з булки
2 яйця
2 ст. л. муки
2 л доброго телячого бульйону
1 морква, подрібнена тонесенькими смужками
1 молода порей, нарізана тонкими кільцями
2-3 гілки свіжої гладкої петрушки або пучок трембульки, порізаної великими шматками

Як робити?

Кісний мозок обережно видобути з костей ложкою або китайськими паличками. Поставити на сковорідку і помаленьку на малому вогні розтопити. Топлений кісний мозок вилити через дрібне сито у велику миску. Лишити холонути.

Цей мозок разом зі спеціями збити міксером до густої пінки (прибл. 3 хв). Продовжуючи помішувати, поступово додавати яйця та панірувальні сухарі. Муку розсипати по робочій поверхні і сформувати 3-4 тоненькі ковбаски (3 см діаметром). З них вирізати та зліпити маленькі кульки (прибл. 40 шт).

Довести до кипіння 2 л соленої води. Зменшити вогонь до мінімуму. Клюски помістити у воду та дати настоятися 10 хв. УВАГА: вода не має закипіти! Клюски розваряться моментально, якщо буде зависока температура.

Бульйон розігріти, додати овочі та дати постояти 10 хв. Подавати з клюсками та посипати свіжою зеленю.

Підказка: готові клюски добре заморожуються. Просто перед подачею, помістіть їх замороженими у гарячий (не киплячий) бульйон і дайте постояти 5хв.

Готово!