Яблучний пиріг зазвичай трохи затратний у часі: нарізати яблука, красиво викласти їх… Але не в цьому варіанті! Тут можна халтурити, а результат все одно буде прекрасним. Якщо у вас є бажання й час, можете акуратно розкласти яблука поверх тіста, але саме через простоту цей рецепт ідеально підходить для початківців у випічці. А якщо принесете цей пиріг у офіс — точно заробите масу балів до карми!
Що треба?
400 г вершкового масла
320 г цукру
8 яєць
680 г борошна
4 ч.л. порошку для випічки (2 пакетики)
Щіпка солі
200 г грубо мелених лісових горіхів
1800 г яблук (вага нечищених)
Жир для змащення форми для випічки
Як приготувати?
Розігрійте духовку до 180 °C.
Яблука почистьте й наріжте великими кубиками (або розріжте на половинки й надріжте “віялом”). Змішайте їх із корицею та ванільним цукром, дайте настоятися, поки готуєте тісто.
Міксером збийте вершкове масло з цукром до пухкої маси. Додавайте яйця по одному, збиваючи після кожного приблизно хвилину.
Змішайте борошно, сіль, горіхи й порошок для випічки, поступово додавайте цю суміш до яєчної маси, продовжуючи мішати. З’єднайте тісто з маринованими яблуками.
Викладіть тісто у змащену форму для випічки, розрівняйте.
Випікайте пиріг на другій поличці знизу приблизно 40 хвилин. Дайте йому повністю охолонути у формі. При подачі посипте цукровою пудрою. Пиріг смачний як теплим, так і холодним, особливо з кулькою доброго морозива.
Різновид: Замочіть 50 г родзинок у 50 мл коричневого рому (наприклад, STROH 80) на 30 хвилин. Змішайте з яблуками та дотримуйтесь рецепта.