Давно стільки негативних вражень про один заклад не мав. Випадково на сайті з купонами побачив, що є купони по 15 грн, які дають знижку 50% на чек (для двох людей). Купив. А даремно.
З холдингом goodfoodhouse.com.ua (до якого входить The Grill, T.G.Amigos, Coyote та ін.) я познайомився через заклад Cinnamon Cafe – суші баром на другому поверсі СІЛЬПО біля південного ринку. Він був маленький і скромненький, але кухня була добра. Я б навіть сказав, що там було, певно, кращі суші у Львові. Роли великі. Ціни адекватні. Ніяких “американських вискочок” з плавленим сиром чи т.п. Зате була класика східної кухні, яку знайдеш не всюди, спрінгроли, пад-тай, том-ям і т. д.
На жаль, його закрили після реставрації ТЦ. Повторна спроба відкриття біля Галицького ринку провалилася. Місце й справді було невдалим. Дуже шкода…
Щодо THE GRILL. Я ще давніше там був, і колись меню пропонувало попри класичні страви американського стейкхауса і низку східних страв. Ми тоді їли суші, які тільки мінімально відступали тим, що були в Cinnamon Cafe. Цього разу суші вже не було. Натомість нам принесли чотири! меню. Деякі східні страви ще були (принаймні, в меню), але загалом це був мікс класичного TEX-MEX: буріто, начо, стейки, бургер… До того коктейльна карта з шотами та лонгдрінками.
Через своє східне минуле, в The Grill підвальне приміщення, витримане у східному стилі, а перший поверх – у стилі класичного техаського бару. Зараз це абсолютно не робить сенсу. Якось дивно, коли на тебе дивиться Будда під час того, як ти їси бургер, і грає country music.
За добрих 20 хв ми начебто оприділилися з тим, що хочемо. Якби знали раніше, то просто запитати б в офіціантки, що взагалі є. Було би швидше. 3/4 замовлення відкинули (бо відсутнє). Певно, треба взагалі викреслити те, чого і так немає, і зробити з чотирьох меню одне, зате адекватне, де не буде зайвих страв.
суп Том-ям ? – нема
начос для всіх ? – нема
чіпси на одного ? – і того нема…
На перше не вдалося нічого вибрати. Нам пропонували до чаю сухарики, але ми чемно відмовилися. З третьої спроби вдалося замовити головну страву. Гриль набір (першого не було, звісно, тому взяли той, що був), Ребра і стейк (філе міньйон), до того гарніри і соус.
Чемна, але розгублена офіціантка, нам всім звернула увагу, що ціни в грамах. У випадку ребер наголосила, що одне ребро важить понад 200 г, і що то не багато. Я попросив подвійну порцію.
Ребра мені принесли першими. Два шматочки всього десь на 200 г нето і десь 150 г бруто. Гарніру немає. Соуса немає. Зробив зауваження і чекаю.
Принесли стейк і набір. Мого гарніру нема. Зауваження № 2. Чекаю.
Поки ребра холонуть, зрозуміли, що стейкхаус не в курсі, що таке Filet Mignion (або надіється, що клієнти не в курсі). Тому коротко: маємо яловиче філе (або tenderloin). Його найтовстіша частина в середині називається chateaubriand. З кінців ріжуть медальйони (менші) і filet mignion (більші). Так він повинен виглядати:
Нам принесли цілий кінцевий кусок вирізки, який включає всі три види (tenderloin). Це NO-GO для стейкхаусу. Його просмажили в хлам, але то дружина так попросила. Я то називаю “вбивати тварину двічі”.
Нарешті дочекалися гарніру. Холодні ребра були жосткі і жирнуваті. Соус був домашнім, але не надто смачним. Барбекю не зміг оцінити, бо його так і не принесли (головне, в рахунок не забули внести). Плато зі стейками було середнє, твердувате і не дуже смачне.
Навіть зі знижкою 50% (купон) воно того не вартувало.
Друзі, якщо у Вас проблеми з клієнтами (якби їх не було, ви б навряд підписалися на купони), то приведіть себе в порядок. Так є шанс, що комусь сподобається, і потім повернеться по стандартній ціні. Викиньте зайві страви з меню, відкорегуйте то, що є, і проведіть тренінг з персоналом.
Наразі THE GRILL нікому радити не можемо!
Адреса: м. Львів, вул. Театральна, 22
Сайт закладу: http://thegrill.com.ua/
Фото з:
http://v.lviv.ua/files/catalog/8868_1pos.jpg
http://thegrill.com.ua/gallery