Що треба на 6 бургерів?
700 г чистого яловичого фаршу
1 ч. л. гірчиці (“Торчин. Американська”)
50 г пива (будь-яке світле)
½ ч. л. солі
6 булок бріош
2 червоні цибулі
2 ст. л. бальзамічного оцту
250 г салату мікс
6 грубих слайсів синього сиру (рекомендую “bavaria blue”)
Як робити?
Акуратно помішати фарш із гірчицею, пивом та сіллю. Він не має бути забитим! З нього сформувати 6 PETTY (котлет). Котлета повинна бути на 10% ширша за булку. З однієї сторони ложкою втиснути заглибину (тоді не буде стягуватися під час смаження). На гарячому грилі розігріти кілька крапель оливкової олії. Котлети посмажити з обох сторін до бажаної просмажки (medium = +/- 2 хвилини з кожного боку). За 30 секунд до готовності котлету поперчити і помістити на неї сир, накрити кришкою. Сир має почати танути, але не розлазитися.
Цибулю нарізати грубішими кільцями. Посмажити 1 хв, додати оцет і далі смажити, поки вона стане м’якою, а оцет випариться.
Перед подачею булку розігріти в пароконвекторі (або 30 сек в мікрохвильовці). Обидві сторони недовго посмажити у «соках» котлети з сиром.
Зібрати в послідовності: булка, жменька салату, цибуля, котлета з сиром, цибуля.
За бажанням можна додавати мариновані зернятка зеленого перцю.