Зважаючи на мою, певну пасивність, зараз багато читачів вимагають більше статей, більше оглядів і тут я маю всіх потішити. Мені випала честь, бо мій улюблений Шеф, зголосився написати огляд для блоґу.
[su_quote]Знайомтесь – Юрій Підсадний, підприємець, родом з Мюнхена.
Проходив стажування на кухнях Німеччини, Італії та Франції.
Гарно і смачно готує особливо бургери, spicy food і все що пов’язане з м’ясом, сендвічами і солодощами.
Власник виробництва натурального морозива https://gelato.in.ua/ [/su_quote]
Сам про себе розповідає: [su_quote]Тато і дідо водили з малку по ресторанчиках. Завжди вчили, що нема чого ходити в McDononald`s, якщо за ті ж гроші можна піти на смачний kebab чи до “Китайця”. Оскільки тато француз я швидко почав пробувати “дивні речі”, так як жаби, слимаки…Бабця дуже підтримувала в кухні і дарувала добрі ножі чи тому подібні речі на свята. Спонсорувала покупку дорогих інгредієнтів, таких як устриць чи трюфелів, щоб я міг взнати, які вони на смак. А мама з малку дозволяла готувати, спочатку під наглядом, потім і самотужки. Ви собі не уявляєте, який “срач” я там інколи влаштовував, але мені ніколи не забороняли куховарити.[/su_quote]
Одного гарного дня, ми у колишньому кафе BestOf вирішили зробити американські тижні. Зокрема в акційне меню попали Бургери, але не просто бургери, а класичний американський steak house style де не треба економити на якості інгредієнтів… Нам казали у свій час, що ми були першими у Львові (McDonalds i Хот-Дог/Бургер тушнотики не враховуємо). Чи то правда не знаю. Знаю точно, що завдяки їм ми отримали вірних клієнтів які добилися того, що ми так і ніколи не перестали робити ці Бургери, хоть в меню їх не було :) Один з таких клієнтів був Святослав, який заснував цей блог і мушу сказати, що він мене знову зацікавив даним питанням.
[su_quote]Хоч я і колишній ресторатор, але сам по Львівських кнайпах рідко гуляю.[/su_quote]
Максимум випити каву, або привезти наше морозиво замовнику… Надто часто я розчаровувався… Красивий і оригінальний дизайн створювали очікування які кухня потім не виправдала…
Тепер, після того як Свят звернув мені на це увагу, я почав помічати, що практично всі заклади почали робити бургери або хот доги на «високому рівні». В цю суботу нарешті великий момент – ми якось попали в заклад АТЛЯС, що знаходиться на пл. Ринок, 45. В меню – Бургер за 55 грн. Allright… Time to join this game.
Треба додати, що ми до того брали участь у екскурсії «дахами Львова» від Кумпель тур. Відповідно ми промерзли і були голодні, так що заклад мав вже добрі шанси отримати позитивну критику.
Композиція – класичний бургер. Ніяких чорних булок, м’яса WAGYU, фуа гри чи їстівного золота… В принципі саме те, що треба.
Зовнішний вигляд – задумано було не погано: велика квадратна тарілка, картопля фрі в склянці під Latte Machiatto, маленька сосусниця з соусом. Як на мене цілком пристойно. Не перебільшено і не паперовий конверт…
Якість – от ми і приплили… Булка класична сезамова за 80 коп з хлібного. Підігріта в мікрохвильовій після заморозки. Кухарю це зручно бо вони так зберігаються практично вічно, а за 2 хв готові до споживання. За те клієнт отримує сухарик який розлітає в руках. Котлета, була непогана, однак не зрозумілої форми. Мені нагадувала по формі карту України. Можливо то новий тред про який я ще не знаю, але тут я більш консерватор. Крім того розмір не тішив. В кращому випадку то було 100г фаршу… Перед смаженням :(
Салат мав чисто візуальний ефект і то сумнівний. Листочок в’ялого Lollo Rosso не цілком то, що хочеш бачити на булочці.
[su_quote]Друзі, салат має додати хрумкості і свіжості Вашому бургеру, a у Вас це нагадувало символічний пучок петрушки, яку кладуть на край тарілки в закладах старого зразка.[/su_quote]
Овочі “+-“ гуд. “+” за червону цибулю товстими кільцями. “-“ за бабусені мариновані огірки. Якщо огірок то прошу квашений і хрумкий. Соус = кечуп+майонез+вода. Це слабо.
Картопля фрі, розм’якла і мала довжину до 5 см.
Головний мінус – все було холодне. Ваша красива тарілка важить добрих грам 400. Це більш ніж достатньо щоб охолодити бургер від кухні до клієнта до кімнатної температури. 30 сек в мікрохвильовці, пароконвекторі чи духовці підняли б рівень всієї страви.
Моя пропозиція: підняти ціну на 5 грн. Зробити котлету круглу і важчу на 50г. Взяти нормальні булки в МЕТРО, або ще краще пекти їх самому (с/в 1-1,5 грн / шт). Зробити смачний домашній секретний соус (або принаймні не розбавляти існуючий водою) і подавати з гарною довгою фрі на теплій тарілці. І voilà – у Вас до приємної атмосфери, смачного глінтвейну і привітного сервісу, додасться Бургер якого можна буде рекомендувати читачам цього блогу. Наразі я нажаль цього зробити неможу…