На Галичині кажуть, що добра господиня повинна вміти готувати добрий борщ. Коли наш су-шеф Христинка прийшла в Cafe BestOf на роботу, ми змінили наш борщ на її. І я ніколи не жалів про цей вибір :) З нагоди Дня Незалежності хочу з Вами поділитися рецептом. Всім смачного і слава Україні!
Що треба на 6 порцій?
50 г фасолі
500 г молодих буряків
1 велика морква
1 ст. л. оливкової олії
1 ч. л. цукру
1 ч. л. солі
1-2 ст. л. яблучного оцту
2 л яловичого фонду (міцного бульйону. рецепт див.: Як правильно варити: БУЛЬЙОН)
2 великі картоплі (прибл. 200 г)
1/4 головки молодої капусти
1 ст. л. томатної пасти
300 г вареного м’яса (з приготування бульйону), порізаного
Сіль, перець
Як робити ?
Фасолю замочити на ніч у холодній воді. На маленькому вогні, прикривши кришкою, варити до готовності (прибл. 60 хв). Не додавати солі, бо фасоля лишиться твердою.
Буряки та моркву ретельно помити та потерти на грубо (бажано в одноразових рукавицях). Олію розігріти у великій важкій сковорідці і на малому вогні тушити буряк та моркву 10 хв, додавши цукор, сіль та оцет. Періодично перемішувати. Все перемістити у баняк із бульйоном. Пательню сполоснути бульйоном так, щоб вся есенція борщу потрапила в баняк ;).
Картоплю почистити і нарізати кубиками. Капусту помити і порізати пластинками. Овочі з м’ясом та томатною пастою дати до бульйону і на маленькому вогні варити 30 хв. Слідкувати, щоб сильно не кипіло, щоб не втратило все колір. Додати солі та перцю на смак. За бажанням додати ще трішки оцту.
Борщ найкращий, коли постоїть ніч. Подавати гарячим з фасолею, сметаною та кропом. Ідеально з часниковими пампушками.
Автор рецепту і кращий су-шеф: Христя К.