Якщо чесно, я не фанат святкування Дня народження. Але у 30 років вибору не було. Бо хто його знає, чи я з своїм довгим язиком доживу до 40? :) Ні, треба щось робити. Але завдання не з легких. Є купа питань: локація, кількість місць, кухня, сервіс, бюджет, формат…
Хоч у Львові вибір просто величезний, але не все так просто як здається на перший погляд. Тому вирішив поділитися своїм дослідженням цього ринку. А раптом Вам знадобиться.
Перш за все мені потрібно було розділити святкування на три етапи:
- Пригостити колег (перебірливі ІТшники);
- Виставити близьким друзям (веселий народ віком 25-30 років, частково вже з малими дітьми);
- Вечеря з батьками.
Одразу взявся за пункт під № 1. Це питання вирішив закрити прямо на роботі, оскільки День народження випав на понеділок. Попередньо взяв «благословення» у шефа. Вирішив приготувати торт, глінтвейн і запіканку «мусака». В суботу на мене одразу чекав облом. Моя перша спроба готувати у духовці після ремонту закінчилася проблемами з електричною проводкою. Викрутився (детальніше у статті «Рецепти випічки без духовки»), але ідея з запіканкою накрилася. Тож довелося обирати між службами доставки їжі в офіс.
Народ проголосував за суші. А оскільки вже готова стаття «Тест служби доставки суші» я, не довго вагаючись, замовив у BANZAI. У закладі гарна цінова політика, все свіже, смачне та симпатичне на вигляд.
Складніше було з п. 2 і 3, тому давайте детальніше розглянемо заклади-кандидати, які я відібрав для святкування у вужчому колі.
Дуже смачно і приємна атмосфера. Ціни вище середнього, але адекватні. Для святкування Дня народження на 5-10 гостей не дуже підійде. Але це крутий варіант для зустрічі з друзями на пиво та бургер.
Комбінація з Суші і теппан бару забезпечує широкий вибір страв, які сподобаються не тільки шанувальникам сирої риби. Крутий, модерний дизайн інтер’єру та привітний персонал. Є окрема кімната, де комфортно можуть розміститися 15-20 людей. У день народження діє знижка.
Королівська пивоварня
Дорогий інтер’єр і багато місця для клієнтів. Середній чек – високий. Пішли на «тест-драйв» і розчарувалися. Їжа у кращому випадку середня. Гриби у супі та гарнір з картоплі погано перебили. У мене м’ясо було добре, у дружини жорстке. Персонал у відвідувачах не зацікавлений (навіть не привіталися коли ми увійшли). За двох лишили 600 грн. Більше не зайдемо.
Кулінарна студія «Крива липа»
Культовий заклад з креативною та смачною кухнею. Неформальна обстановка створює позитивну атмосферу. Ціни місцями кусаються, але воно того вартує. Для компанії до 10 чоловік дуже гарний варіант.
Щоб організувати тут святкування Дня народження на 16 людей, певно, треба продати нирку. Та й для молоді це не той формат. Однак для п. 3 мого списку (вечеря з батьками) це чи не кращий варіант. Кухня на висоті. Тут можна не лише смачно поїсти, а й набратися натхнення. Персонал вище будь яких похвал. Дуже гарний варіант для культурного святкування у вузькому колі.
Гуцульський двір
Один з кращих українських закладів, де можна відсвяткувати не тільки День народження, але й весілля. Попри смачні страви з мангалу є традиційні закарпатські: бограч і бануш. Ціни адекватні. Можна домовитися про знижки та власний алкоголь. Для традиційного свята та/або зустрічі з туристами, яким хочеться показати щось «наше», – дуже гарний варіант.
Гарних варіантів, мабуть, є ще безліч, але ми опинилися у закладі Churassco.
Цікавий формат, який ще декого може здивувати. 250 грн з чоловіка, – і у Вас повний безліміт на мясо. Можете бути впевнені, голодним додому точно ніхто не піде. Персонал привітний і регулярно приносить щось смачне до столу. У Churassco 16 гостей розмістилися комфортно. Знайшлося гарне місце і для візочка з кіндерами. Заклад працює до останнього клієнта. А це великий плюс коли знаєш, що засидишся. Словом, всі ситі та щасливі пішли додому.