Рецепт випічки без духовки

Бувають такі моменти у житті, коли треба викручуватися з ситуації. Уявімо (чисто гіпотетично) ситуацію, коли у тебе вдома ремонт  і крім нової електропроводки і духовки, (чисто гіпотетично) у тебе ще й ¾ обладнання та продуктів з кухні запаковане у ящики. У тебе (чисто гіпотетично) завтра день народження і ти не тільки придумав зробити у цій обстановці торт, але вже й запросив (чисто гіпотетично) колег з роботи скуштувати його. Ти (чисто гіпотетично) замішуєш тісто, під час цього ставиш духовку на розігрів і тут починає спрацьовувати ПЗВ… кожні 2 хв…

Робимо висновок: коли ти дурак (у даному випадку, це мій варіант) або живеш у країні де очікувати можна всякого (це напевно нас всіх стосується) , вартує вміти викрутитися. Тому ось дві пропозиції випічки для якої не потрібно духовки і які (чисто гіпотетично), врятували вчора мій зад ;)

torten-so-zaubern-sie-torten-ohne-backen-zu-muessen

Корж з кексів

Що треба?

250 г печива на свій смак
100 г доброго вершкового масла, кімнатної температури
100 г топленого, чорного шоколаду

Як робити?

Печиво можна подрібнити у блендері, але якщо Ви цей рецепт робите вимушено (світло виключили, тощо),то раджу помістити його у цупкий поліетиленовий пакет і “дати їм жару” за допомогою кухонного молотка, чавунною пательнею, або качалкою . Тільки бажано, щоб вийшла не «мука», а грубо мелені кусочки.

Масло збити міксером, додати крихту і топлений шоколад. Форму для торта застелити пергаментом і на ньому розмістити масу для кексів. Ретельно притиснути (віддаю перевагу силіконовому шпателю). Помістити на 15 хв в холодильник. Далі можна розмістити крем, фрукти і т.д. як завжди. Топлений шоколад можна замінити горіховим кремом (Nutella). Це особливо смачно до тортів з бананом.

 

433c79bffb099d6edec16e5f0d583278

Шоколадний кекс з мікрохвильової печі

Що треба ?

6 сл фундука, мелений
3 сл цукру
1 сл доброго какао
1 чл ванільного цукру
3 сл молока
3 сл олії
1 велике яйце
¼ чл пекарського порошку
Масло для змащування

 

Горіхи змішати з цукром, какао, ванільним цукром та пекарським порошком в мисці. У великій мисці, змішати яйця з молоком та олією. Потрошки додавати суміш з горіхів та муки і ретельно збити до отримання однорідного тіста. Якщо тісто вийде дуже рідке, додати трохи більше меленого горіху.

Змастити два великих, термостійких горнятка (об’ємом при. 250 мл) невеликою кількістю масла і заповнити тістом приблизно до половини.

Помістіть обидві чашки на краях поворотного круга в мікрохвильовій печі. Готувати 4 хвилин при потужності 600 Вт.

Дати остигнути  2-3 хвилини, а потім пройтися по краях гострим ножем щоб легше дістати. Добре у поєднання із збитими вершками, морозивом чи ягодами.

Позначено , ,