Часто бояться готувати рибу на мангалі, бо вона може прилипнути до решітки чи вийти не такою, як би хотілося. Під час зйомок програми МАНГАЛ я з Тарасом Гавриком показали, як просто можна приготувати рибу, і ще й здивувати гостей. Це рецепт цікавий також тим, що все можна підготувати ще в дома, і потім лише приготувати на грилі. А якщо, не дай Бог, не повезе з погодою, розігріваємо духовку до 220 градусів за Цельсієм, і за 20 хв піднімаємо собі настрій ще й з келихом вина, бо вже нікуди їхати не треба. А з шашликом Ви так зможете? ;)
Форель у подушці
Що треба на 4 порції?
2 річкові форелі, приблизно по 300 г, почищені і потрошені
Сік 1 лимона
2 ст. л. оливкової олії
скибка білого перцю (свіжомеленого)
1/2 ч. л. морської солі
1/2 пучок кропу (зелень зі стовбурами або парасольки)
1/2 пучок зеленої цибулі
1 цукіні
1 фенхель
Як робити?
Відірвати листок, приблизно 1 м, алюмінієвої фольги і скласти вчетверо. Три сторони щільно скласти так, щоб вийшов рукав/конверт.
Форель помити, посушити, натерти зсередини і ззовні олією, лимонним соком, сіллю та перцем. У живіт риби помістити кріп та шматочки вичавленого лимону. Цукіні та фенхель помити і порізати тонкими слайсами, змішати із скибкою солі та трішки оливкової олії. За бажанням додати часнику.
Форель разом із овочами покласти у підготовлений конверт і щільно закрити краї.
Розжарити приблизно 1,5 кг вугілля і розкласти у грилі. На вугілля помістити одноразову алюмінієву підставку і на неї – конферт з рибою. Закрити накривкою і запікати до готовності прибл. 18-20 хв. Риба готова приблизно через 4-5 хв після того, як конверт надується, як подушка. Подушку розрізати за столом для WOW-ефекту.
Подавати із зеленим салатом, лимоном та свіжим багетом.
ПС: якщо погода не дозволяє, даний рецепт також виходить шикарно у духовці при 200°C. Най “подушка” надується, тоді ще плюс 5 хв і готов (всього приб. 30 хв. залежно від розміру та кількості подушок).