Грибна юшка
(На 6 порцій)
Переважно з грибів роблять крем суп, але й юшка може бути дуже смачною. Трішки складно стає добитися доброго результату коли воно подумано для вегетаріанців чи в піст, однак мій рецепт точно призведе до гарного настрою за столом (не через вермут, якого в піст звісно краще не давати ;)). Переконайтеся самі.
Що треба ?
25 г сушених білих грибів
2 л води, кипяток
1 сл масла
1 сл оливкової олії
1 морква, грубо тертий
1/2 головки селери, грубо тертий
1 коріння редьки, грубо тертий
1 чл цукру
200 г мішаних грибів, на грубо порізані
1 зубчик часнику, тертий
Посічені листочки з 1 гілочки тимяну
50 г сухого вермуту (наприклад Martini Dry)
1 маленький порей, тонкими кільцями
30 г вермішелі до зупи або вушка (див. рецепт)
сіль
перець
Як робити ?
Сушені гриби залити кип’ятком і дати настоятися через ніч.
У баняку розігріти масло і оливкову олію на середньому вогні. Додати терту редьку, моркву та селеру і тушити 6-8 хв (щоб стали м’які). Сушені, замочені гриби сцідити та дрібно порізати. В баняк додати порізані свіжі та замочені гриби, часник, тимян, сіль та цукор і продовжувати тушити 2-3 хв. Додати вермут та грибну юшку (через марлю) і на середньому вогні з накривкою довести до кипіння. Додати порей і вермішель або варені вушка, варити 1 хв і зняти з вогню. Дати настоятися не менше 15 хв.