У теплих країнах полюбляють анісовий лікер. В Італії – самбука, в греції – узо, у Туреччині – ракі. Всі вони смачні, але дорогі, тому радимо зробити їх самостійно. Не повірите як то просто :)
Що треба ?
40г зерняток анісу
5 шт Бадяну
1 г кориці цілої
½ кг цукру
1 л горілки
Як робити ?
Зернятка анісу та перетерти у ступці (якщо нема то замотайте в рушник і дайте їм лю*** молотком або качалкою), разом з іншими спеціями та цукром помістити в пляшку. Добавити горілки і ретельно перемішати, щільно закрити і дати постояти 45 днів. Щодня перемішувати. Перецідити через марлю і помістити у пляшку. Якщо смак анісу за інтенсивний, додати горілки і дати настоятися ще 1-2 тижня.
Як пити ?
Подавати як дежестиф. В чарочку можна добавити пару зерняток кави і підпалити. Затушити вогонь. Перед питтям дочекатися, щоб чарка чуть остигля (щоб губи не попекти)