Site icon streetfood.in.ua

Tarte Tatin з яблуками
Рецепти Юрка Підсадного

Все-таки існує та проста випічка, яку можна приготувати швидко і спонтанно, але при цьому потішити всіх за столом. Tarte Tatin один з таких. Варіант з яблуками, класичний вибір французів. Bon appétit!

Що треба?

80 г цукру
30 г вершкового масла
1 кг яблук (твердих, злегка кисленьких, наприклад “чемпіон”)
1/2 ч. л. меленої кориці
1 ст. л. ванільного цукру
500 г листкового тіста (я беру ТМ “Віденські булочки”)

Як робити?

Розігріти духовку до 220 градусів.

Яблука почистити, вирізати серединку і нарізати грубими скибками або кільцями. Змішати з корицею та ванільним цукром і відкласти.

У термостійкій пательні, яку можна помістити у духовку (бажано не тефлон, бо він тих високих температур не любить), розігріти цукор з 3 ст. л. води. Гріти потрібно на середньому вогні, поки сироп не почне набирати кольору. Тоді додати масло і перемішати. Після того додати яблука разом з соком (якщо встигли пустити). Періодично перемішуючи, гріти ще 3-5 хв, після чого зняти з вогню.

Розкласти тісто і вирізати з нього кільце, на 3-4 см ширше за пательню (це можна легко зробити, якщо взяти трішки більшу за пательню тарілку і використати її як трафарет). Потім рівномірно проколоти тісто виделкою, аби вся поверхня була в дірочках, і помістити поверх яблук у пательні. Шпателем пройтися по краях таким чином, щоб тісто повністю загорнуло яблука по краю.

Запікати 30-35 хв на середній позиції духовки. Витягнути й дати остигнути 1-2 хв. Тоді помістити поверх більшу тарілку і швиденько перевернути. Так потримати декілька секунд, щоб карамель не лишилася в пательні, а витекла на яблука.

Подавати тарт на стіл потрібно теплим. Ідеально поєднується зі смачним ванільним або вершковим морозивом. Також до нього люксично смакує грецький йогурт з корицею.

 
Exit mobile version