Запечена картопля з морквою та пастернаком
(Roast potatoes, parsnips and carrots)
«Ідеально запечені овочі можуть зробити вам недільний обід особливим – просте та класичне поєднання»
Інгредієнти:
1,2 кг картоплі
6 шт. пастернаку
6 морквин
1 головка часнику
3 гілочки свіжого розмарину
морська сіль
свіжомелений чорний перець
оливкова олія
Приготування:
1) Попередньо прогрійте духовку до 200°C. Почистіть овочі, великі розріжте вздовж навпіл. Розділіть часник на зубчики, залиште його нечищеним, та злегка помніть рукою. Зніміть листочки розмарину зі стеблів.
2) Покладіть картоплю та моркву у велику каструлю з солоною киплячою водою на високій температурі та доведіть до кипіння. Лишіть кипіти протягом 5 хвилин, далі додайте пастернак і продовжуйте готувати ще 4 хвилини. Пропустіть через друшляк і продовжуйте варити на пару. Вийміть моркву та пастернак та відкладіть в бік. Стряхніть картоплю в друшляку коловими рухами, щоб потім вона мала красиву хрустку скоринку.
3) Поставте великий піднос для запікання на середній вогонь, далі додайте декілька крапель оливкової олії або трохи м’ясного жиру. Після часник та розмарин. Покладіть овочі, приправлені сіллю та перцем, на піднос та перемішайте їх, щоб рівномірно розподілити аромати. Викладіть їх одним шаром. Це необхідно для того, щоб вони рівномірно пропеклися, а не зварилися. Поставте овочі в попередньо розігріту духовку на годину або доки вони не матимуть красиву золоту та хрустку скоринку. Овочі необхідно одразу подавати до столу, наприклад, з запеченим м’ясом та підливкою.
Даний рецепт та фотографії до нього взятий із сайту http://www.jamieoliver.com
Сайт Streetfood.in.ua є некомерційним і здійснив власними зусиллями переклад на українську мову заради популяризації в Україні цього рецепту та його автора. Якщо Ви маєте авторські права на даний рецепт і не бажаєте, щоб ми його розміщували на сайті Streetfood.in.ua, прошу зв’язатися з адміністрацією сайту і ми його видалимо.