Заморожений чізкейк «Чорний ліс»
(Black forest frozen cheesecake)
«Цей прекрасний сучасний десерт однозначно приємно вразить ваших гостей!»
Бісквіт:
75 гр. несолоного вершкового масла + шматочок для змазки
300 гр. печива з чорним шоколадом
Начинка:
2 х 425 гр. банки темних вишень в сиропі
2 клементини
350 гр. цукрової пудри
6 великих яєць
400 мл жирних вершків
560 гр. сиру Філадельфія
2 чайних ложки екстракту ванілі
Глазур:
200 гр. чорного шоколаду (70% какао) + додатково для подачі
жирні вершки
50 гр. несолоного вершкового масла
1 клементин
Приготування:
1) Попередньо розігрійте духовку до 180ºC. Візьміть 23 см форму для випічки та змажте її жиром.
2) Для приготування бісквіту вам необхідно розтопити масло в каструлі на низькому вогні. Подрібніть печиво на маленькі крихти в комбайні та додайте до нього топлене масло.
3) Ретельно перемішайте масло з печивом до однорідності та викладіть суміш рівним шаром на дно форми.
4) Поставте в розігріту духовку на 10 хвилин або доки корж не потемнішає. Дістаньте форму з духовки та лишіть її охолоджуватись.
5) Тим часом приступаємо до начинки. Для цього необхідно змішати вишні з сиропом, цедру клементинів з соком та 150 гр. цукру і поставити суміш на середній вогонь.
6) Готуйте суміш протягом 20 хвилин або доки вона не почне густішати. Зніміть суміш з плити та лишіть її охолоджуватись.
7) Відділіть білки від жовтків в 2 окремі миски. До жовтків додайте 200 гр. цукру та збивайте їх міксером протягом 5-7 хвилин або до білуватої повітряної консистенції.
8) Збийте яєчні білки до стійких піків.
9) В 3 мисці легенько збийте вершки, філадельфію та екстракт ванілі.
10) Додайте жовткову суміш в сирну та обережно змішайте її з білками. Ложкою викладіть суміш на бісквітну основу і полийте її вишневим сиропом.
11) Відправте чізкейк в морозильник на ніч.
12) Перед самою подачею чізкейку зробіть для нього шоколадну глазур. Поставте теплостійку миску середнього розміру над каструлею з киплячою водою, додайте в миску чорний шоколад, вершки, масло та чекайте доки інгредієнти почнуть топитися, періодично їх помішуючи. Дістаньте чізкейк з форми і поставте на підставку.
14) Зверху полийте чізкейк шоколадною глазур’ю та прикрасьте його невеликою кількістю тертого шоколаду та цедри клементину.
Даний рецепт та фотографії до нього взятий із сайту http://www.jamieoliver.com
Сайт Streetfood.in.ua є некомерційним і здійснив власними зусиллями переклад на українську мову заради популяризації в Україні цього рецепту та його автора. Якщо Ви маєте авторські права на даний рецепт і не бажаєте, щоб ми його розміщували на сайті Streetfood.in.ua, прошу зв’язатися з адміністрацією сайту і ми його видалимо.