Рибний пиріг
« Якщо погода не занадто штормова для виходу рибаків в море, то Різдво у Великобританії зазвичай приносить нам найкрасивіші подарунки у вигляді прекрасної риби з холодних чистих вод. Це класичний рецепт рибного пирога, який прославляє їх всіх.»
Інгредієнти:
1 х 1,5 кг. живих лобстерів
600 мл. напів знежиреного молока
1 цибулина
1 велика морква
1 головка фенхелю
1 стебель цибулі порей
оливкова олія
50 гр. несолоного вершкового масла
2 столових ложки борошна
2 чайних ложки англійської гірчиці
120 мл. соусу просекко
50 гр. сиру Ланкашир або Чеддер
2 кг. картоплі сорту Маріс Пайпер
75 гр. сиру Червоний Лестер
кайенський перець
200 гр. сезонних овочів, наприклад капуста, мангольд та чорна капуста «cavolo nero»
1 кг. суміші з рибного філе та морепродуктів, таких як копчена пікша, морські гребінці, лосось, окунь, морський півень, морський язик, очищений та без кісток.
10 сирих очищених королівських креветок
Приготування:
Краще купити лобстера в день, коли ви хочете його приготувати. Попросіть продавця риби вбити його для вас, або якщо ви хочете зробити це самостійно, то покладіть лобстера в морозильник на півгодини, щоб він став більш податливим. Коли все для приготування готово, покладіть лобстера у велику каструлю з киплячою водою вниз головою, накрийте кришкою та готуйте 8 хвилин. Далі дістаньте лобстера, охолодіть, обережно розріжте його навпіл, дістаньте м’ясо та відправте його в каструлю, клішні збережіть для декору або зламайте їх, дістаньте м’ясо та теж додайте його в каструлю. Покладіть всі шкаралупи назад в порожню каструлю в якій готували лобстера, та помніть їх скалкою, потім долийте туди молоко та кип’ятіть на повільному вогні 15-20 хвилин, доки не відчуєте неймовірний аромат.
Тим часом очистіть цибулю та моркву, додайте нарізаний фенхель, помийте та наріжте цибулю порей та покладіть овочі у велику керамічну каструлю на середній вогонь, додавши 1 столову ложку олії та половинку масла. Готуйте 15 хвилин, постійно помішуючи, або доки суміш не стане м’якою та липкою. Додайте борошно, гірчицю та соус Просекко. Доведіть до кипіння, далі процідіть, поступово влийте молоко та продовжуйте готувати на повільному вогні до утворення приємної, рідкої, однорідної консистенції. Зніміть каструлю з вогню, натріть сир Ланкашир або Чеддер, приправте за смаком та лишіть охолоджуватись.
Почистіть картоплю, та розрізаючи більші за розміром навпіл, щоб вся картопля була одного розміру. Далі готуйте картоплю у великій каструлі з підсоленою киплячою водою протягом 15-20 хвилин або доки вона не провариться. Висушіть її в друшляку, потім покладіть назад в каструлю та помніть разом з маслом та натертим сиром Червоний Лестер. Приправте морською сіллю та кайенським перцем за смаком, за необхідністю додавши краплю молока.
Зніміть всі жорсткі стеблі з овочів, красиво їх наріжте та покладіть в форму для випічки розміром 30 х 35 см. Наріжте рибу на шматочки невеликого розміру та додайте в форму, далі розріжте навпіл креветки та додайте туди ж та розкладіть по всій поверхні м’ясо лобстера. Зверху налийте соус, далі розкладіть пюре, злегка збризніть все олією та за бажанням покладіть зверху клішні лобстера. Випікайте протягом 1 години в попередньо розігрітій до 180°C духовці або доки не утвориться золота рельєфна скоринка і риба просічеться.
Даний рецепт та фотографії до нього взятий із сайту http://www.jamieoliver.com
Сайт Streetfood.in.ua є некомерційним і здійснив власними зусиллями переклад на українську мову заради популяризації в Україні цього рецепту та його автора. Якщо Ви маєте авторські права на даний рецепт і не бажаєте, щоб ми його розміщували на сайті Streetfood.in.ua, прошу зв’язатися з адміністрацією сайту і ми його видалимо.