Із багатьох відомих мені американських страв, найпростішими у приготуванні вважав стейки та мафіни. Як же я помилявся… Бо на практиці все вийшло зовсім інакше. Аби отримати бажаний результат, мені довелося витратити чимало часу. Як добре, що Ви читаєте «Streetfood». Сподіваюся, після моїх порад Вам вже не доведеться мучитись :)
Що треба (приб. 12 шт) ?
250 г борошна
200 г білого цукру
50 г якісного несолодкого какао
1 чайна ложка соди (якісної! від дешевої, випічка смакує милом. Hаджу dr oetker)
1 чайна ложка ванільного екстракту
1 яйце
250 мл чистого йогурту (не для пиття)
120 мл молока
120 мл нейтральної олії
150 г чорного шоколаду (розламати на дрібні кубики)
Як готувати?
Розігріваємо духовку до 200 градусів.
Окремо змішуємо всі сухі інгредієнти. Рідкі – збиваємо. По трішки додаємо рідку суміш до сухої і ретельно перемішуємо. Додаємо 2/3 шоколаду.
Паперові формочки для мафінів помістити у металеву або силіконову форму для мафінів. Заповнити їх на ¾ тістом (мені це найзручніше робити ложкою для морозива). Зверху посипати шоколадом, що залишився.
Випікати потрібно приблизно 20 хв у нижній частині духовки. Після цього мафіни дістаємо та залишаємо холонути у формах на 10 хв. Потім перекидаємо на решітку та чекаємо, доки випічка повністю схолоне. Лише тоді Ваші мафіни будуть ідеальними.