Найкращі шоколадні мафіни
Рецепти Юрка Підсадного

Із багатьох відомих мені американських страв, найпростішими у приготуванні вважав стейки та мафіни. Як же я помилявся… Бо на практиці  все вийшло зовсім інакше. Аби отримати бажаний  результат, мені довелося витратити чимало часу.  Як добре, що Ви читаєте «Streetfood». Сподіваюся, після моїх порад Вам вже не доведеться мучитись  :)

Chocolate-Muffins

Що треба (приб. 12 шт) ?

250 г борошна
200 г білого цукру
50 г якісного несолодкого какао
1 чайна ложка соди (якісної! від дешевої, випічка смакує милом. Hаджу dr oetker)
1 чайна ложка ванільного екстракту
1 яйце
250 мл чистого йогурту (не для пиття)
120 мл молока
120 мл нейтральної олії
150 г чорного шоколаду (розламати  на дрібні кубики)


Як готувати?

Розігріваємо духовку до 200 градусів.

Окремо змішуємо всі сухі інгредієнти.  Рідкі – збиваємо. По трішки додаємо рідку суміш до сухої і ретельно перемішуємо. Додаємо 2/3 шоколаду.  

Паперові формочки для мафінів помістити у металеву або силіконову форму для мафінів. Заповнити їх на ¾ тістом (мені це найзручніше робити ложкою для морозива). Зверху  посипати  шоколадом, що залишився.

Випікати потрібно  приблизно 20 хв у нижній частині духовки. Після цього мафіни дістаємо та залишаємо холонути у формах  на 10 хв. Потім перекидаємо на решітку та чекаємо, доки випічка повністю схолоне. Лише тоді Ваші мафіни будуть ідеальними.

 

Позначено , , , , ,