Site icon streetfood.in.ua

Неймовірна карамелізована морква до Різдва

Рецепти Джеймі Олівера українською

Jamie Oliver

Неймовірна карамелізована морква до Різдва

(The ultimate carrots)

 

«Я продемонструю вам легкий спосіб як зробити звичайну добру моркву ще смачнішою – неймовірно смачною. Вона стане любленою частиною вашої святкової трапези.»

 

Інгредієнти:

1 кг моркви
2 клементини
1 столова ложка червоного винного оцту
1 великий шматочок несолоного вершкового масла
½ пучку свіжого чебрецю

Приготування:

1) Почистіть моркву, далі ви можете нарізати її великими шматочками, розрізати на чотири частини або навпіл, але мені до вподоби залишати її цілою з верхівками.

2) Покладіть моркву у велику широку каструлю та долийте холодну воду. Додайте дрібку морської солі, чорний перець, сік клеменнтинів (можна використовувати і апельсини), оцет та масло.

3) Доведіть все до кипіння і готуйте протягом 20 хвилин або доки майже вся рідина не випариться.

4) Коли масло почне глазурувати моркву, додайте чебрець і убавте на повільний вогонь. Продовжуйте готувати ще 5 хвилин або доки морква не карамелізується.

Корисні поради:

Ця морква прекрасно карамелізується, але якщо ви хочете досягнути ще більшого ефекту, перед подачею додайте до неї трохи меду.

 

Даний рецепт та фотографії до нього взятий із сайту http://www.jamieoliver.com

Сайт Streetfood.in.ua є некомерційним і здійснив власними зусиллями переклад на українську мову заради популяризації в Україні цього рецепту та його автора. Якщо Ви маєте авторські права на даний рецепт і не бажаєте, щоб ми його розміщували на сайті Streetfood.in.ua, прошу зв’язатися з адміністрацією сайту і ми його видалимо.

Exit mobile version