Інгредієнти:
2 очищених та випотрошених сібаса, загальною вагою 1,25 кг. або 4 маленьких по 300 гр.
2 маленьких головки фенхеля з гілочками
3 столових ложки маленьких каперсів, промитих та висушених
1 лимон, нарізаний шматочками
2 гілочки кропу
25 гр. масла
Оливкова олія
100 мл. білого вина
Морська сіль та свіжо мелений чорний перець
Приготування
(на 4 порції)
- Розігрійте духовку до to 200°C
- Щедро приправте рибу зовні та всередині. Дрібно наріжте фенхель та покладіть його разом з гілочками в черевну порожнину сібаса. Нафаршируйте рибу каперсами та покладіть зверху в порожнину шматочки лимону. Зверху посипте кропом та маленькими шматочками масла.
- Збризніть рибу парою крапель оливкової олії та загорніть її в фольгу. Перед тим як загорнути останній кутик, додайте в конвертик з фольги трохи вина та переконайтесь, що конвертик щільно закритий. За необхідністю покрийте другим шматочком фольги.
- Покладіть конвертик на піднос для запікання та запікайте протягом 20 хв. на 600 гр. риби, або 8-10 хв., якщо ви взяли рибу меншого розміру, та доки м’якоть риби не почне відходити від кістки.
- Дістаньте рибу з духовки та залиште її трохи постояти перед подачею (будь обережні з гарячим паром, коли відкриваєте фольгу). Перед подачею прикрасьте рибу залишившимися гілочками фенхелю.
Даний рецепт та фотографії до нього взятий із сайту gordonramsay.com. Сайт Streetfood.in.ua є некомерційним і здійснив власними зусиллями переклад на українську мову заради популяризації в Україні цього рецепту та його автора. Якщо Ви маєте авторські права на даний рецепт і не бажаєте, щоб ми його розміщували на сайті Streetfood.in.ua, прошу зв’язатися з адміністрацією сайту і ми його видалимо.