Рецепт анісового лікеру (самбука, узо, ракі)
Рецепти Юрка Підсадного

У теплих країнах полюбляють анісовий лікер. В Італії – самбука, в греції – узо, у Туреччині – ракі. Всі вони смачні, але дорогі, тому радимо зробити їх самостійно. Не повірите як то просто :)

99924210

Що треба ?

40г зерняток анісу

5 шт Бадяну

1 г кориці цілої

½ кг цукру

1 л горілки

Як робити ?

Зернятка анісу та перетерти у ступці (якщо нема то замотайте в рушник і дайте їм лю*** молотком або качалкою), разом з іншими спеціями та цукром помістити в пляшку. Добавити горілки і ретельно перемішати, щільно закрити і дати постояти 45 днів. Щодня перемішувати. Перецідити через марлю і помістити у пляшку. Якщо смак анісу за інтенсивний, додати горілки і дати настоятися ще 1-2 тижня.

Як пити ?

Подавати як дежестиф. В чарочку можна добавити пару зерняток кави і підпалити. Затушити вогонь. Перед питтям дочекатися, щоб чарка чуть остигля (щоб губи не попекти)

Pin on PinterestShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Share on FacebookShare on VKPrint this pageEmail this to someone

Comments

comments

Tagged , , , , , ,