Соус для алергиків за рецептом моєї мами

Рецепти Джеймі Олівера українською

Jamie Oliver

Соус для алергиків за рецептом моєї мами

(Food Allergy Mums’ gravy)

 food-allergy-mums-gravy

«Це неймовірний соус, який підійде до любого запеченого м’яса, оскільки для його приготування використовується м’ясний сік, який загущується кукурудзяним борошном. Кукурудзяне борошно не вміщує глютену, тому соус стане чудовим доповненням для вашого індика»

 

Інгредієнти:

100 мл м’ясного соку індика
2 чайних ложки кукурудзяного борошна
1 столова ложка холодної води
100 – 300 мл свіжого бульйону (це може бути як куплений бульйон так і бульйон власного приготування)

Приготування:

1) Дістаньте індика з форми для запікання та зніміть з нього залишки жиру. Важливо лишити біля 1 столової ложки жиру в каструлі, він додасть додатковий аромат страві. Поставте форму для запікання на середній вогонь та добре все перемішайте, переконавшись, що ви зняли всі шматочки жиру з країв форми.

2)  В окремій мисці змішайте кукурудзяне борошно з холодною водою та добре перемішайте, далі долийте суміш в форму для запікання та ще раз все ретельно перемішайте. Доведіть до легкого кипіння, продовжуючи постійно помішувати, доки сік не почне густішати і перетворюватись в прекрасний соус.

3) Далі додайте бульйон у необхідній вам кількість, залежно від бажаної консистенції соусу.

 

Даний рецепт та фотографії до нього взятий із сайту http://www.jamieoliver.com

Сайт Streetfood.in.ua є некомерційним і здійснив власними зусиллями переклад на українську мову заради популяризації в Україні цього рецепту та його автора. Якщо Ви маєте авторські права на даний рецепт і не бажаєте, щоб ми його розміщували на сайті Streetfood.in.ua, прошу зв’язатися з адміністрацією сайту і ми його видалимо.

Позначено , , , ,