Неймовірна карамелізована морква до Різдва

Рецепти Джеймі Олівера українською

Jamie Oliver

Неймовірна карамелізована морква до Різдва

(The ultimate carrots)

 the-ultimate-carrots

«Я продемонструю вам легкий спосіб як зробити звичайну добру моркву ще смачнішою – неймовірно смачною. Вона стане любленою частиною вашої святкової трапези.»

 

Інгредієнти:

1 кг моркви
2 клементини
1 столова ложка червоного винного оцту
1 великий шматочок несолоного вершкового масла
½ пучку свіжого чебрецю

Приготування:

1) Почистіть моркву, далі ви можете нарізати її великими шматочками, розрізати на чотири частини або навпіл, але мені до вподоби залишати її цілою з верхівками.

2) Покладіть моркву у велику широку каструлю та долийте холодну воду. Додайте дрібку морської солі, чорний перець, сік клеменнтинів (можна використовувати і апельсини), оцет та масло.

3) Доведіть все до кипіння і готуйте протягом 20 хвилин або доки майже вся рідина не випариться.

4) Коли масло почне глазурувати моркву, додайте чебрець і убавте на повільний вогонь. Продовжуйте готувати ще 5 хвилин або доки морква не карамелізується.

Корисні поради:

Ця морква прекрасно карамелізується, але якщо ви хочете досягнути ще більшого ефекту, перед подачею додайте до неї трохи меду.

 

Даний рецепт та фотографії до нього взятий із сайту http://www.jamieoliver.com

Сайт Streetfood.in.ua є некомерційним і здійснив власними зусиллями переклад на українську мову заради популяризації в Україні цього рецепту та його автора. Якщо Ви маєте авторські права на даний рецепт і не бажаєте, щоб ми його розміщували на сайті Streetfood.in.ua, прошу зв’язатися з адміністрацією сайту і ми його видалимо.

Позначено , , , ,